vineri, septembrie 17, 2021

Îmbunătățirea imunității: Iată câteva sfaturi alimentare cu privire la modul în care vă puteți modifica dieta pentru a vă face corpul mai puțin predispus la boli și pentru a-i oferi puterea de a trece peste

pandemie.

Cu toții am auzit zicala că „alimentele sunt medicamente” datorită proprietăților lor medicinale și vindecătoare inerente pentru corpul uman. Cel mai bun medicament pentru a vă proteja de viruși și boli este mâncarea pe care o consumați.

În vremurile pandemiei Covid-19, ceea ce mâncăm devine cu atât mai important. Construirea imunității și creșterea bunăstării noastre fizice și mentale au cea mai mare importanță în aceste perioade de testare.

Iată câteva sfaturi alimentare cu privire la modul în care vă puteți modifica dieta pentru a vă face corpul mai puțin predispus la boli și

pentru a-i da putere.

  1. Fructele și legumele colorate sunt o necesitate absolută în dietă. Acestea conțin toate vitaminele esențiale care vor da un impuls sistemului imunitar și vor ajuta la menținerea bolilor la distanță.
  2. Alimentele precum morcovii, spanacul și cartofii dulci conțin compuși buni care ajută la proliferarea celulelor sau la creșterea rapidă a celulelor noi din organism. Aceasta este o componentă cheie a sănătății sistemului imunitar și, prin urmare, aceste alimente sunt importante.
  3. Alimentele bogate în vitamina C sunt, de asemenea, foarte benefice în încercarea de a menține

    sistemul imunitar funcțional și sănătos. Citricele, cum ar fi portocalele și lămâile, pot ajuta la inflamații și pot preveni apariția infecțiilor în organism.

  4. O altă componentă cheie pentru o bună imunitate sunt acizii grași Omega-3. Aceste grăsimi bune se găsesc în nuci și semințe, cum ar fi semințele de in sau chia. Conform cercetărilor, acestea contribuie la construirea unui sistem imunitar bun și sănătos.
  5. În cele din urmă, probioticele și alimentele fermentate sunt încărcate cu bacterii bune care ajută la menținerea unui intestin sănătos. Intestinul este locul în care se află 70% din

    sistemul nostru imunitar, motiv pentru care probioticele precum iaurtul sau kombucha pot fi suplimente minunate în dietă.

Ultimele stiri