vineri, iulie 1, 2022

Încă de la începutul pandemiei, cercetătorii au încercat să determine modul în care Covid-19 poate afecta sarcina. Deși până în acest moment datele au fost restrânse, un nou studiu atestă că virusul poate provoca mai multe complicații decât se credea inițial.

Cercetătorii sunt de părere că măsurile de sănătate trebuie să includă în mod special femeile însărcinate. Aceștia au descoperit că boala poate afecta sarcina mai mult decât se credea inițial, la începutul pandemiei de coronavirus.

Te-ar mai interesa: Demența și somnul: Ce legătură există între ele?...

„Știm acum că riscurile pentru mame și bebeluși sunt mai mari decât ne-am asumat la începutul pandemiei și că măsurile de sănătate trebuie să includă femeile însărcinate. Informațiile ar trebui să ajute familiile, deoarece nevoia de a face tot ce se poate pentru a evita infectarea este acum clară. De asemenea, întărește argumentul pentru oferirea vaccinării tuturor femeilor însărcinate”, a declarat Stephen Kennedy, cercetător în medicina reproductivă de la Universitatea din Oxford, unul dintre autorii studiului, citat de DC News.

Modul în care Covid-19 poate afecta sarcina

Cercetătorii au urmărit 2.130 de femei însărcinate din 18 țări în perioada martie – octombrie 2020, dintre care 706 au fost diagnosticate cu COVID-19 și restul nu, ca parte a unui studiu numit INTERCOVID.

Te-ar mai interesa: Dieta Oanei Roman. A topit 25 de kilograme: „...

Pentru fiecare femeie însărcinată care a fost infectată cu coronavirus, echipa a înscris apoi două femei însărcinate din același spital în aceeași etapă de sarcină și le-a urmărit pe toate până la naștere și externarea din spital.

Cercetarea a constatat că femeile însărcinate cu o infecție cu SARS-CoV-2 prezintă un risc mai mare de infecții severe, admiteri în unități de terapie intensivă și chiar deces. De asemenea, există posibilitatea mai mare ca bebelușii să fie născuți prematur și să aibă alte complicații.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Dacă vrei să slăbeşti, trebuie să re...

„Femeile cu COVID-19 în timpul sarcinii au fost cu peste 50% mai predispuse la apariția complicațiilor sarcinii (cum ar fi nașterea prematură, preeclampsie, riscul de a ajunge la terapie intensivă și deces) în comparație cu femeile însărcinate neafectate de COVID-19. De asemenea, nou-născuții femeilor infectate au fost de aproape trei ori mai expuși riscului de complicații medicale severe, cum ar fi admiterea la unitatea de terapie intensivă neonatală – în principal datorită nașterii premature”, a spus medicul Aris Papageorghiou, co-autor al studiului.

Te-ar mai interesa: Andreea Marin, alimentul cu care a slăbit: Ține lo...

În mod interesant, echipa de cercetare a constatat, de asemenea, că nașterea prin cezariană a fost asociată cu un risc mai mare de bebeluși care au fost testați pozitiv la virus, potrivit ScienceAlert, citat de DC News.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private