marți, septembrie 21, 2021

„COVID nu există!” – aceasta este declarația unui bărbat din Iași care a refuzat să fie tratat de medici.

Un bărbat din Iași în vârstă de 68 de ani a ajuns la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din

Iaşi luni dimineaţă, în stare gravă, fiind internat direct la Anestezie şi Terapie Intensivă.

În urma analizelor efectuate, cadrele medicale l-au diagnosticat cu edem pulmonar acut, şi a fost testat conform procedurii pentru infecţia cu SARS-CoV-2, testul fiind pozitiv. De asemenea, a avut nevoie în regim de urgenţă şi de efectuarea şedinţelor de dializă, pentru că suferea de insuficienţă renală acută. Dar, după trei zile de spitalizare în care s-a simţit mai bine, în cursul zilei de joi a cerut să plece acasă declarând „COVID nu există!”

„Bărbatul nu a necesitat intubare, şedinţele de dializă

şi tratamentul administrat în ATI au îmbunătăţit foarte mult starea generală de sănătate. I-au fost explicate aceste riscuri la care se supune, atât din perspectiva faptului că i-ar putea infecta pe ceilalţi membri ai familiei, cât şi din perspectiva necesităţii de a continua şedinţele de dializă”, a explicat conf.dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului „Parhon”, conform ziaruldeiasi.

Medicii se aşteaptă ca, în următoarele cinci-şase zile, pacientul să revină în stare foarte gravă la spital sau să moară la domiciliu, atât din cauza faptului că are nevoie de continuarea

şedinţelor de dializă, cât şi din cauza problemelor date de infecţia cu SARS-CoV-2 care pot să apară în special în a şaptea zi a bolii. „Riscurile la care se expune sunt multiple – riscă să dezvolte o complicaţie asociată insuficienţei renale, să facă o tulburare de ritm prin faptul că potasiul nu este eliminat, ceea ce se cheamă hiperkaliemie, fiind vorba despre un risc vital. De asemenea, există riscurile evoluţiei bolii infecţioase la un pacient vârstnic cu boală cronică. Însă decizia a fost a sa, după ce a văzut că se simte mai bine”, a completat medicul ieşean. Reprezentanţii

spitalului au anunţat şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, având în vedere că bărbatul trebuie să continue carantina la domiciliu.

Ultimele stiri