marți, noiembrie 29, 2022

„Noua variantă” / mutație a coronavirusului identificată în Anglia.

Peste 1.000 de cazuri asociate unei ”noi variante” a coronavirusului SARS-CoV-2 au fost identificate în ultimele zile în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde această mutaţie ar putea avea o legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, a declarat, luni, ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock.

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci semințe de floarea-soarelu...

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că cel puțin 60 de autorități locale diferite au înregistrat infecții Covid cauzate de noua variantă.

El a spus că Organizația Mondială a Sănătății a fost notificată și oamenii de știință din Marea Britanie fac studii detaliate.

El a spus că nu există „nimic care să sugereze” că ar provoca boli mai grave sau că vaccinurile nu vor mai funcționa.

El le-a spus parlamentarilor din Camera Comunelor că, în ultima săptămână, au existat creșteri puternice și exponențiale ale infecțiilor cu coronavirus în Londra, Kent, părți din Essex și Hertfordshire.

Te-ar mai interesa: Atenție femei! RUJURILE conțin un amestec de subst...

”Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă în sud-estul Angliei”, a spus ministrul Hancock într-o intervenţie în faţa parlamentului. ”Analizele iniţiale sugerează că această variantă creşte mai repede decât variantele existente”, a adăugat el,

„Nu știm în ce măsură acest lucru se datorează noii variante, dar indiferent de cauza sa, trebuie să luăm măsuri rapide și decisive, care din păcate sunt absolut esențiale pentru a controla această boală mortală în timp ce vaccinul este lansat”

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Corpul știe să facă grăsime doar d...

Modificările sau mutațiile implică proteina spike a virusului – partea care îl ajută să infecteze celulele, iar vaccinurile Covid țintă sunt concepute în jurul acestei proteine.

Este prea devreme să știm exact ce va face acest lucru cu comportamentul virusului.

Prof. Alan McNally, expert la Universitatea din Birmingham, a declarat pentru BBC: „Să nu fim isterici. Nu înseamnă că este mai transmisibil, mai infecțios sau periculos.

Eforturi uriașe sunt în curs de a caracteriza mutația și a înțelege apariția acesteia. Este important să păstrăm o perspectivă calmă și rațională asupra tulpinii, deoarece aceasta este o evoluție normală a virusului și ne așteptăm ca noi mutații să vină și să plece și să apară în timp.”

Te-ar mai interesa: OMS: recomandare de ultimă oră pentru toate femeil...

Dr. Jeremy Farrar, directorul Wellcome, a declarat că este potențial grav. „Supravegherea și cercetarea trebuie să continue și trebuie să luăm măsurile necesare pentru a fi cu un pas înaintea virusului.”

Guvernul britanic a elaborat un sistem de restricţii antiepidemice pe trei nivele, capitala Londra fiind în prezent la al doilea nivel.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private