Sari la conținut

Credeți că femeile se îndrăgostesc mai des decât bărbații? Iată adevărul din spatele miturilor din jurul sexualității și relațiilor

O cercetare publicată în cartea „The Normal Bar” pentru care au fost chestionați 10.000 de persoane din toată lumea cu privire la percepțiile lor despre dragoste și relații a scos în evidență un lucru care i-a uimit și pe specialiști.

„The Normal Bar” este produsul antreprenorului Chrisanna Northrupp, în colaborare cu academicianul Pepper Schwartz, sociolog la Universitatea din Washington, şi cu profesorul James Schwartz, directorul Centrului de cercetare în ştiinţe sociale din cadrul Universităţii George Mason din Virginia.

Folosind informaţii dintr-un sondaj realizat online, cartea are scopul de a desfiinţa miturile din jurul sexualităţii şi relaţiilor şi de a ajuta cititorii la a descoperi şi a rezolva problemele din propriile relaţii.

Cercetarea arată că 48 la sută dintre bărbaţi se îndrăgostesc la prima vedere, în timp ce doar 28 la sută dintre femei susţin acest lucru.

Citeste si:

Sondajul, aflat în desfăşurare, conţine 1.300 de întrebări care ating diverse subiecte, de la sex şi cele mai atrăgătoare trăsături fizice la caracteristicile de personalitate pe care ar trebui să le aibă la un potenţial partener, potrivit the Washington Post.

Sondajul numără şi alte rezultate interesante. De exemplu, doar 74 la sută dintre participanţi sunt fericiţi în relaţie, în timp ce 66 la sută consideră că partenerul lor le este suflet pereche.

De asemenea, s-a descoperit că sexul fără legături emoţionale în afara relaţiei nu este considerat aventură de mulţi dintre respondenţi.

În timp ce numai 15 la sută dintre aceştia au recunoscut că au avut o aventură, procentul a crescut semnificativ când au fost rugaţi să răspundă dacă au avut relaţii sexuale cu altcineva în afară de partenerul actual. O treime dintre bărbaţi şi 19 la sută dintre femei au admis că s-au implicat în relaţii extramaritale.

În ceea ce priveşte motivele de despărţire, cea mai frecventă cauză dată de participanţi a fost lipsa de comunicare.

Un alt studiu sugerează că romantismul ar fi pe cale de dispariţie, oamenii fiind de două ori mai predispuşi la a alege banii în locul dragostei. Potrivit cercetării, realizate de un website de jocuri de noroc în scopuri caritabile, de două ori mai mulţi britanici ar opta pentru 1 miliard de dolari în defavoarea găsirii iubirii adevărate, bărbaţii rezultând ca fiind cei mai orientaţi spre câştig.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.