Sari la conținut

Crema uşor de făcut în casă care vindecă durerile de articulaţii. Ingrediente antiinflamatorii ce stimulează circulaţia sângelui

dureri articulare
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Durerile de articulații sunt extrem de frecvente şi afectează mai ales persoanele trecute de prima tinereţe. Pe lângă tratamentul medicamentos și cel chirurgical, există și alte remedii, cum ar fi suplimentele naturale și unguente naturale.

Pacienții pot încerca fizioterapia, kinetoterapia, acupunctura, masajul, tratamentul balnear, terapiile acvatice (adică exercițiile în apă) și exercițiile pentru întărirea musculaturii din jurul articulațiilor.

Durerea de articulație care este non-inflamatorie este cunoscută sub numele de artralgie, pe când durerea inflamatorie este clasificată ca artrită.

Tipuri de dureri de articulații

1. artrită;
2. osteoartrită (artroză este un alt nume folosit pentru osteoartrită);
3. gută;
4. artrită reumatoidă;
5. artrită post-traumatică;
6. artrită migratorie;
7. articulații dureroase – inflamarea apare în interiorul articulațiilor;
8. articulații sensibile la durere, când persoana afectată le mișcă, acestea sunt dureroase;
9. umflarea articulațiilor;
10. articulațiile rigide (redoarea articulară);
11. bursită;
12. artropatia Charcot;
13. afecțiunile articulației temporo-mandibulare;
14. roșeața articulațiilor;
15. efuziunea articulațiilor, adică acumularea de lichid sinovial în spațiul unei articulații;
16. efuziunea articulațiilor – acest tip de durere articulară poate fi infecțioasă, adică nu este de natură inflamatorie;
17. efuziune în interiorul unei articulații, cu hemoragie;
18. durerea de gleznă și tendinită;
19. necroza avasculară (sau osteonecroză);
20. bătătură (inflamație la picior) – acea umflătură dureroasă care apare la prima articulație a degetului mare de la picior;
21. boala Paget, o boală cronică asociată cu durerile de articulații;
22. dureri articulare severe – orice durere de articulații se poate transforma într-o durere severă dacă este lăsată netratată.

Durerile articulare pot fi cauzate de traumatisme sau de boli care afectează oricare dintre următoarele structuri: ligamente, burse sau tendoane din preajma articulației, potrivit doc.ro. Traumatismele sau bolile pot afecta, de asemenea, ligamentele, cartilajul și oasele din articulație, ducând astfel la o articulație dureroasă.

Pe lângă tratamentul prescris de medicul specialist, pot fi folosite şi o serie de remedii naturale pentru ameliorarea simptomelor dureroase. De pildă, crema de brusture poate fi utilizată pentru afecțiuni precum artrita sau inflamația articulațiilor. Unele studii sugerează că brusturele poate ajuta la reducerea inflamației în țesuturile articulare, datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Aceasta poate contribui la ameliorarea durerii și a rigidității articulare asociate cu afecțiuni precum artrita.

Brusturele poate stimula producția de lichid sinovial, care acționează ca un lubrifiant natural al articulațiilor. Acest aspect poate ajuta la îmbunătățirea mobilității articulare și la reducerea frecării și a disconfortului.

Stimulează circulaţia sângelui

Unele creme de brusture pot conține ingrediente care pot stimula circulația sângelui în zona articulațiilor. O circulație adecvată poate contribui la aportul de nutrienți și oxigen la nivelul articulațiilor, susținând astfel sănătatea și funcționarea acestora.

Un unguent pentru articulații este mereu eficient pentru calmarea disconfortului provocat de articulațiile inflamate. Multe persoane spun că acest remediu care ajută la ameliorarea durerii simțite la nivelul genunchiului, potrivit bzi.ro.

Eficacitatea cremei de brusture pentru articulații poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de compoziția specifică a cremei, de severitatea afecțiunii articulare și de reacția individuală a fiecărei persoane.

Ingrediente antiinflamatorii şi antioxidante

Crema de brusture conține substanțe fitochimice, precum inulina și compuși polifenolici, care pot avea proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. De asemenea, poate avea în compoziţie diverse uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de cocos sau uleiul de migdale dulci. Alte tipuri de creme de brusture pot conține și alte extracte de plante cu proprietăți antiinflamatorii sau analgezice, cum ar fi extractul de ghimbir, extractul de arnică sau extractul de mentă.

Pentru a conferi consistență și textură cremei, pot fi adăugați agenți emolienți și de textură, cum ar fi lanolina, glicerina sau alcoolul cetilic. Pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor sau a mucegaiului, cremele de brusture pot conține conservanți, cum ar fi benzoatul de sodiu, sorbatul de potasiu sau alți conservanți aprobati în scop cosmetic.

Cum se prepară crema în casă

Dacă doriți să încercați puterea brusturelui în confortul propriei case, vă puteți crea propria cremă de brusture. Acest proces necesită câteva ingrediente și pasi simpli.

Ingrediente:

  • 2 linguri de rădăcină de brusture uscată
  • 1/2 ceașcă de ulei de măsline extra virgin
  • 1/4 ceașcă de ceară de albine
  • 1 ceașcă de apă
  • 1/2 ceașcă de glicerina vegetală

Începeți prin a infuza rădăcina de brusture în uleiul de măsline. Adăugați rădăcina de brusture și uleiul de măsline într-un borcan de sticlă și lăsați-l la infuzat pentru aproximativ două săptămâni. În acest timp, uleiul va absorbi proprietățile benefice ale rădăcinii de brusture, potrivit luvie.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel