Sari la conținut

Crește numărul cazurilor de gripă și Covid. Dr. Adrian Marinescu: Masca e utilă pentru persoanele vulnerabile. În următoarele două săptămâni, lucrurile vor fi…

masca obligatorie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Masca obligatorie, pe măsură ce cazurile de COVID cresc

Crește numărul cazurilor de gripă și Covid. Medicii de familie și camerele de gardă ale spitalelor sunt din nou sub presiunea înmulțirii cazurilor de infecții respiratorii, după ce s-a constatat o creştere a numărului de pacienţi care au COVID sau gripă.

Directorul medical al Institutului „Matei Balş” din Bucureşti, Adrian Marinescu, a reamintit că sezonul gripal încă nu s-a încheiat, prin urmare, era de aşteptat ca prezenţa mai multor virusuri să se suprapună.

Crește numărul cazurilor de gripă și Covid. Avertismentul specialiștilor

El a menţionat că situaţia este mai complicată, dar nu gravă, şi a reaminit de măsurile de protecţie.

„Avem încă un sezon de gripă care nu s-a terminat, avem acest minival, care nu e de acum, e de câteva săptămâni, de infecție cu SARS-CoV 2, e adevărat că formele sunt de cele mai multe ori ușoare, și se întâmplă și alte viroze.

Probabil că în următoarele două săptămâni lucrurile vor fi cam la fel. Eu cred însă că, după acest interval, o să fie un trend descendent. Nu ne trebuie exact aceleași măsuri pe care le-am avut în acele valuri de temut din pandemie.

Dar eu dacă am simptome, indiferent de vârstă, n-ar trebui să merg într-o colectivitate, pentru că e riscul de transmitere.

Sunt regulile de igienă despre care tot vorbim. Iar legat, de exemplu, de mască, cred că e utilă pentru persoanele vulnerabile atunci când sunt în spațiile închise, neaerisite și unde au risc de a se infecta prin contactul cu oamenii de lângă”, a declarat dr. Marinescu, potrivit RRA.

Mai mulți medicii de familie şi pediatri au atras atenţia că se confruntă cu un număr mare de copii care au scarlatină, infecţie cauzată de streptococul beta-hemolitic de grup A, care este extrem de contagioasă şi poate veni cu complicaţii grave dacă nu este tratată corect.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel