Sari la conținut

Criză de medicamente în plin val de afecțiuni respiratorii? Anunțul momentului vine de la Alexandru Rafila

Medicamente mai scumpe
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Medicamente mai scumpe în farmacii începând cu 1 august

Criză de medicamente în plin val de afecțiuni respiratorii? Anunțul momentului vine de la Alexandru Rafila. Ministrul a lămurit problema legată de „criza” de medicamente inflamatoare și antitermice. 

Rafila: Nu este criză de medicamente inflamatoare și antitermice

În România nu este criză de medicamente inflamatoare și antitermice, pentru că avem fabrici proprii care produc substanța de bază din astfel de produse, a precizat astăzi ministrul sănătății, Alexandru Rafila. El a avut o întâlnire cu reprezentanții industriei farmaceutice și ai Colegiului Farmaciștilor din România.

„În România nu există criză nici de ibuprofen, nici de paracetamol, chiar spre deosebire de alte țări din Europa, care au în momentul de față discontinuități în furnizarea de paracetamol, în România nu avem această problemă datorită fabricilor de medicamente care produc aici, în țara noastră, aceste substanțe și există atât variantele pentru adulți, cât și variantele pentru adulţi, cât şi variantele de uz pediatric. Astăzi n-am vorbit despre prețul medicamentelor.

Am început să discutăm ieri despre această problemă și sunt lucruri de bun simț, pentru că costurile de producție au crescut odată cu creșterea prețului la utilități și la materiile prime.

Sunt mai multe lucruri pe care le vom propune în perioada următoare. Adaptarea la rata inflației, care a fost aplicată la alte categorii de bunuri și servicii – de ea trebuie să beneficieze și producătorii de medicamente generice din România”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul a mai explicat că în unele țării este criză de medicamente pentru viloze și gripă din cauza creșterii exponențiale a numărului de îmbolnăviri și de întârzierile importante în livrarea materiilor prime din China, notează RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel