miercuri, iunie 29, 2022

„Umanitatea nu are granițe“. Crucea Roșie Română lansează un apel de strângere de fonduri pentru cetățenii ucraineni care fug din calea războiului

Donații online pe www.crucearosie.ro

Crucea Roșie Română își exprimă profunda îngrijorare cu privire la deteriorarea rapidă a situației din Ucraina, ce are consecințe devastatoare asupra populației civile. Sute de mii de oameni care locuiesc aproape de zona de contact se confruntă în mod regulat cu lipsa accesului la alimente, apă și electricitate. Aceasta este realitatea lor zilnică de aproape opt ani de violență continuă, situația gravă determinându-i să fugă acum din calea războiului.

Te-ar mai interesa: Medic: cum poate fi scăzut riscul de accident vasc...

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni care și-au părăsit țara, Crucea Roșie Română lansează apelul umanitar „Umanitatea nu are granițe“.

Donațiile pot fi făcute prin intermediul paginii de internet a Crucii Roșii Române -www.crucearosie.ro – sau direct în conturile campaniei, deschise la BRD Agenția Piața Romană:

RO76BRDE410SV07590484100 (Lei)
RO12BRDE410SV31714694100 (Euro)
RO88BRDE410SV36413794100 (USD)


Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniți și protejați

„În această perioadă de tensiune și neliniște, prioritatea noastră este să alocăm resurse pentru a ajuta populația civilă care va ajunge pe teritoriul României. Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniți și protejați. Crucea Roșie Română, conform mandatului său, este în colaborare permanentă cu autoritățile naționale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul, atât cât va fi nevoie. Este momentul să ne implicăm și să fim solidari cu poporul ucrainean“, a declarat Ioan – Silviu Lefter, Director General al Crucii Roșii Române.

Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...

Conform HG 557 din 2016, Crucea Roșie Română este o organizație umanitară cu rol de sprijin secundar în asigurarea cazării persoanelor evacuate sau refugiate, asigurarea apei potabile, a hranei și a distribuirii ajutoarelor umanitare de urgență.

În completarea acestor activități, Crucea Roșie Română oferă sprijin uman și logistic în spațiile de cazare puse la dispoziție de autoritățile statului, în punctele de triaj, acordă prim ajutor de bază, suport psihosocial și servicii de restabilire a legăturilor de familie.

Te-ar mai interesa: Băutura aurie care scade glicemia! Este indicată a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private