vineri, august 19, 2022

În data de 26 noiembrie a.c. un cutremur cu magnitudinea de 6,4 a avut loc în Albania la 30 km vest de Tirana, fiind urmat de o replica cu o magnitudine de 5,4. Epicentrul a fost în jurul orașului Durres la aproximativ 34 km nord-vest de Tirana.

 Conform celui mai recent bilanț transmis de Federația Internațională de Cruce Rosie și Semilună Roșie, 31 de persoane au fost raportate ca fiind decedate și aproximativ 650 de persoane rănite, aceste persoane fiind rezidenții ce au fost prinși sub dărâmăturile clădirilor prăbușite. Se estimează că peste 100 000 de persoane sunt afectate și au nevoie de asistență umanitară. Infrastructura a suferit daune severe, mai multe clădiri fiind prăbușite în Thumane și Durres, iar oameni sunt încă în interiorul acestora.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

 Societatea Națională de Cruce Roșie din Albania în colaborare cu autoritățile naționale au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de primă necesitate către populație. Acțiunile Crucii Roșii din Albania sunt orientate către asigurarea de apă, sprijin alimentar; servicii de asistență psihosocială, precum și prim ajutor.

 Pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Crucea Rosie Română lansează un apel umanitar de urgență. Donațiile se pot face online pe site-ul Crucii Roșii Române sau în conturile special deschise la BRD-Agenția Piața Romană:

Te-ar mai interesa: Monica Pop, revoltată: Unii medici „jefuiesc...

RO31BRDE410SV21981334100 LEI

RO62BRDE410SV21981684100 EUR

 Fondurile colectate vor fi direcționate către Societatea Națională de Cruce Roșie din Albania și vor fi utilizate pentru susținerea ajutorului de primă necesitate dar și pentru susținerea familiilor rămase fără locuință pe termen mediu și lung.

 “Cutremurul din Albania este o tragedie umanitară. Mulți oameni au pierdut pe cei dragi și au rămas fără locuințe. Aceste familii vor avea nevoie de sprijin pe termen lung pentru a se recupera. Suntem alături de colegii noștri din Albania care încă din primul moment al cutremurului au intervenit pentru ajutorarea victimelor”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Te-ar mai interesa: Revoltător! O mamă și copilul său a fi fost înjura...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private