Cu burta la soare. Ce să faci când ești gravidă vara

Cu burta la soare. Ce să faci când ești gravidă vara
Cu burta la soare. Ce să faci când ești gravidă vara

Parcă nu e suficient că burtica este din ce în ce mai mare, mai ești nevoită să suporți și căldurile verii. Lucru nu tocmai ușor, având în vedere situația în care te afli. Ce să faci ca să îți fie cât mai bine? Iată ce sfaturi ne-a oferit Andreas Vythoulkas, medic obstetrică-ginecologie, specialist în infertilitate.

De căldura mare e bine să ne ferim oricum, cu atât mai mult când porți cu tine încă o viață. Știi deja despre faptul că expunerea la soare între orele 11 și 17 nu este deloc indicată. Sigur știi și că e bine să porți haine lejere, din materiale naturale, deschise la culoare. Sau că e obligatoriu să ai pălărie de soare pe cap pentru a te proteja. Toate acestea rămân valabile atunci când ești gravidă. Ba mai apar și alte câteva lucruri în plus pe care e nevoie să le faci în această perioadă.

Nu uita de apă! Hidratarea este esențială!

În tot timpul sarcinii hidratarea este extrem de importantă. Cu atât mai mult atunci când temperaturile sunt crescute. Necesarul de lichide al unei femei gravide poate să ajungă și până la 3 l de apă plată pe zi. Dacă decizi că pleci de acasă, e bine să ai mereu cu tine o sticlă cu apă, în caz de nevoie. Consumă cu încredere! Deshidratarea poate avea consecințe nefaste și poate duce până la pierderea cunoștinței în formele ei cele mai grave. Temperatura corpului unei gravide este oricum mai crescută, transpirația mai abundentă, așa că este evident pentru toată lumea că este nevoie de o cantitate mai mare de apă pentru a face față cu bine căldurilor.

Nu numai apă e bine să ai la tine dacă pleci de acasă pe căldură. Trebuie să ai și un fruct, un sandviș, o gustare ușoară, pentru cazul în care simți că îți scade glicemia, lucru care se poate întâmpla tot din pricina căldurii excesive.

Există numeroase cazuri în care mâinile, fața și picioarele femeii gravide se umflă, pentru că se reține apa. Oricât pare de ciudat, în aceste cazuri tot consumul de apă este indicat, pe principiul ajutăm la eliminarea surplusului de apă din organism tot cu apă. Chiar funcționează deși poate că sună ciudat la prima vedere. Explicația constă în faptul că dacă nu ești obișnuită să consumi apă. Practic, organismul va face “provizii”, traduse prin reținerea lichidelor. În schimb, dacă îi dai câtă apă trebuie, nu mai are aceeași tendință, așa că elimină surplusul.

Ai vrea să mergi la mare?

Peste toate astea, vara mai vine și perioada concediilor. Din fericire! Ce faci însă cu burtica, o expui sau nu la soare?

Mai cu seamă dacă decizi că îți vei petrece concediul la mare, e bine să nu te expui în orele periculoase sub nici o formă. Supraîncălzirea corpului în perioada sarcinii este ultimul lucru pe care ți l-ai dori. Așa că în regulă, mergi la mare, dar stai la soare numai dimineața devreme și după amiaza, după ora 17.30. În nici un caz să nu te prindă amiaza pe plajă, indicat ar fi ca acest lucru să nu se întâmple nici măcar sub umbrelă. Nu întotdeauna aceasta protejează împotriva rezelor UV. Chiar dacă anul acesta nu vei avea un bronz ciocolatiu, știi că ai făcut asta pentru sănătatea ta și a lui bebe, lucrul cel mai important acum.

Reține! Sunt două lucruri la care e esențial să fii atentă atunci când ai burtică: să nu te deshidratezi și să nu îți supraîncălzești corpul. Aceste două lucruri sunt cele care te afectează cel mai mult acum, pe tine, dar și bebele din burtă. E foarte simplu să previi aceste lucruri: o cantitate suficientă de lichide previne deshidratarea. Iar evitarea expunerii la soare previne supraîncălzirea!

67 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox