Sari la conținut

Cu ce putem înlocui zahărul din cafea? Ingrediente minune recomandate de specialiști

Consumul de cafea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Adevărul despre cafea

Nu de puține ori auzim medici care recomandă pacienților să consume cât mai puțin zahăr în cafea pentru că nu e un produs benefic pentru sănătate. Zahărul poate fi , desigur, înlocuit cu alte ingrediente. Iată ce ingrediente poți adăuga în cafea astfel încât această licoare cu care ne începem diminețile să rămână o alegere sănătoasă.

Cu ce putem înlocui zahărul din cafea? Ingrediente minune recomandate de specialiști

Ingrediente sănătoase pentru cafea. O alegerea sănătoasă: lapte vegetal, lapte de vacă și câteva condimente precum: scorțișoara, turmericul.

Laptele de vacă

Este recomandat ca un adult să consume zilnic 700ml de lapte de vacă, iar pentru a atinge această cantitate, adăugat în cafea poate fi o alegere ideală. Este o sursă de calciu, vitamina D și proteină, indiferent de procentul de grăsime pe care-l conține.

Lapte vegetal

Carbohidrați, grăsimi și proteine, menițin o bună funcționare a organismului

Fie că urmezi o dietă vegană sau fie că vrei să reduci consumul de produse lactate, produsele vegetale pot fi o alegere absolut delicioasă pentru băutura de dimineață. Când vorbim de laptele vegetal nu ne gândim doar la cel de soia, ci și la cel de nuci, ovăz, orez sau chiar migdale.

Fiecare versiune conține proteine, un gust delicios și poți alege dacă să fie îndulcit sau nu. Mai mult, laptele vegetal conține trei nutrienți majori: carbohidrați, grăsimi și proteine, toți meniți să ofere o bună funcționare a organismului, dar și să reducă aciditatea cafelei, un aspect ideal pentru sănătatea dinților și a tractului gastrointestinal.

Condimente minune

Înlocuiește zahărul cu scorțișoară sau un strop de turmeric. Scorțișoara ajută la echilibrarea glicemiei și este o variantă ideală cu care putem înlocui zahărul. Iar turmericul, care conține antioxidanți și care are calități antiinflamatorii, dar și potențialul de a reduce durerile și dezvoltarea demenței, este un ingredient minune, potrivit csid.ro.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel