marți, iunie 6, 2023

Probleme după infectare. Persoanele care au făcut o formă ușoară de COVID-19 pot avea probleme de memorie și atenție chiar și la nouă luni după recuperare, relatează Reuters.

Studiul realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie arată că, în ciuda lipsei simptomelor grave, pacienții testați au avut probleme legate de amintirea experienţelor personale și menținerea atenției.

Te-ar mai interesa: Predicție înfricoșătoare. Baba Vanga: Anul în care...

Probleme de memorie după cazurile ușoare de infectare

Rezultatele studiului au arătat că persoanele care au avut o formă uşoară de COVID-19 şi care nu au prezentat simptome persistente după îmbolnăvire, sau aşa numitul COVID-19 de lungă durată („long-Covid”), au suferit totuşi de probleme de memorie şi de atenţie mai multe luni după recuperare.

În cadrul studiului, cei 136 de participanţi care au testat pozitiv pentru coronavirus, dar nu au raportat simptome de lungă durată, au fost rugaţi să rezolve o serie de exerciţii pentru a le fi testate abilităţile cognitive şi memoria, scrie Agerpres.

Cercetătorii au descoperit că participanţii au avut probleme semnificative în a-şi aminti experienţe personale, ce fac parte din memoria episodică, până la şase luni după infectare.

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

Persoanele care s-au recuperat de COVID-19 pot dezvolta probleme cognitive cronice luni de zile după infectare
Ei au constatat, de asemenea, că acestor pacienţi le-a fost afectată capacitatea de a-şi menţine atenţia până la nouă luni după infectare.

Probleme cognitive cronice

„Ceea ce este surprinzător este că, deşi persoanele care au avut COVID-19 nu mai aveau simptome în momentul testării, ele au prezentat probleme de memorie şi atenţie”, a declarat dr. Sijia Zhao de la Departamentul de Psihologie Experimentală din cadrul Universităţii Oxford.

Te-ar mai interesa: Fructul minune care te vindecă de cancer: Are efec...

„Descoperirile noastre arată că oamenii pot dezvolta probleme congnitive cronice luni de zile după infectare”, a adăugat experta.

Cu toate acestea, cercetătorii care au realizat studiul au afirmat că persoanele care au experimentat probleme în ceea ce priveşte memoria episodică şi menţinerea atenţiei au revenit în mare parte la normal după şase şi, respectiv, nouă luni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private