marți, martie 2, 2021

Cu diabetul nu te joci! Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, Forumul Român de Diabet lansează o provocare.

Diabetul zaharat tip 2 este o condiție medicală mai gravă decât îți imaginezi, dar care poate fi prevenită. Intră acum pe www.nutejoci.ro și fă-ți testul de risc. Află azi cum iți poți schimba viața, înainte ca diabetul să o facă. Până nu e prea târziu. Cu diabetul nu te joci!”

Date statistice privind situația diabeticilor din România. Diabetul un subiect nediscutat, dar care afectează milioane de români.

  • 1 din 11 persoane suferă de diabet zahart, iar speranța lor de viață este cu 8,5 ani mai mică față de restul populației
  • În România sunt aproximativ 1.700.000 de bolnavi, iar majoritatea ajung la doctor pentru prima dată atunci când boala este într-un stadiu avansat și au apărut complicații
  • 1 din 2 români este spitalizat cu complicații: risc de orbire, complicații cardiovasculare, renale, amputări la nivelul membrelor inferioare etc.
  • Diabetul zaharat tip 2 provoacă peste 50% dintre amputările de la nivelul membrelor inferioare, iar 40% dintre persoanele cu această suferință ajung să aibă probleme cu vederea.
  • La nivel de percepție, deși este o boală fatală și provoacă numeroase comorbidități, românii nu o consideră o boală gravă
  • Organizația Mondială a Sănătății plasează persoanele cu diabet zaharat în prima categorie de risc în contextul pandemiei SARS-COV-2: 30% dintre persoanele decedate în urma COVID-19 sufereau și de această condiție medicală.

 

În acest context, care riscă să devină din ce în ce mai complicat, Forumul Român de Diabet a lansat campania Cu diabetul nu te joci, care urmărește să crească nivelul de conștientizare a diabetului zaharat tip 2 și a gravității consecințelor sale, astfel încât românii să fie mult mai atenți la schimbări ale stilului de viață pe care le pot face pentru a preveni instalarea bolii.

 

Ce ai putea să faci în plus de Ziua Diabetului? Fă-ți ție și celor dragi testul de risc de diabet zaharat tip 2. Va fi, cu siguranță, cel mai important lucru pe care l-ai făcut azi. Și îți mai lansăm o provocare – ție și prietenilor tăi: reușim azi să fim 5000 cei care își fac testul?

Forumul Român de Diabet este o platformă de colaborare care reunește asociații de pacienți, autorități din mai multe domenii, societăți medicale și reprezentanți ai producătorilor de medicamente.Inițiativa se alătură celei similare create la nivelul Federației Europene a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice și Forumului European al Diabetului.

 

 

 

 

Ultimele stiri

Parteneri