joi, iulie 9, 2020

Cu un simplu test de rutină, testul salivei, se poate depista, dacă în următorii 6 ani vei face Alzheimer sau o boală cognitivă, spun specialiștii de la Washington D.C

Aceștia au descoperit molecule ale metabolismului care sunr markeri ai Alzheimerului. Acești markeri se pot descoperi în salivă.

Alzheimerul poate debuta înainte ca principalul simptom, pierderea memoriei, să înceapă. “Saliva se poate obține foarte ușor și este un test nedureros prin care putem preveni această boală” spune dr. Sapkota.

Citește și:

Ca să demonstreze acest lucru, cercetătorii au făcut un test. Au prelevat salivă de la oameni care nu aveau probleme cu memoria, de la cei care aveau probleme cu memoria și de la oameni cu Alzheimer apoi au folosit o unealtă de măsurare.

Testele făcute în laborator au arătat că există o legătură între concentrația anumitor substanțe din salivă și abilitățile cognitive ale unei persoane.

Citește și:

Testul cu salivă nu este principala unealtă prin care se pune diagnosticul de Alzheimer, însă ar putea constitui una în viitorul apropiat.

A.

Parteneri