luni, noiembrie 29, 2021

Un proverb din popor spune că ochii sunt oglinda sufletului, însă știai că ochii pot indica și posibilele probleme de sănătate cu care te confrunți?

„Putem să facem o evaluare începând cu vârsta de

Te-ar mai interesa: Măsurile de urgență anunțate de Guvern cu privire ...

un an. În funcție de semne, în funcție de culori, ne putem da seama ceea ce se întâmplă în interiorul organismului nostru, atât de bolile prezente, cât și de anumite predispoziții ereditare”, explică terapeutul Alin Ghinea pentru Aleph News.

Știința care se ocupă cu studiul irisului și a pupilei se numește iridologie.

IRIDOLOGIA este ştiinţa care studiază harta irisului şi a pupilei; astfel, în funcţie de structura, culoarea şi diferitele marcaje ale irisului, de formă şi deformările pupilei, obţinem informaţii despre structură genetică şi predispoziţia spre anumite boli, diverse dereglări ale organelor,

Te-ar mai interesa: De ce țările lumii se confruntă cu al cincilea val...

reactivitatea individuală, rezistenţa organismului, starea psihoemoţională.

În România, iridologia este încă privită cu neîncredere, în schimb, în America, este inclusă în schema de bază a analizelor. La noi, consultația durează o jumătate de oră, iar prețul se ridică la 250 de lei.

„Ne putem da seama spre exemplu, dacă sunt anumite predispoziții la dischinezii biliare, la colici biliare. De asemenea, la litiaze biliare sau litiaze renale, afecțiuni gastrice, inclusiv tumorile benigne se pot detecta pe iris, cât și cele maligne. Un sindrom ovarian polichistic se poate detecta în iris,

Te-ar mai interesa: Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu...

chiar dacă doamna respectivă nu știe. Și atunci o analiză a irisului ne poate determina să mergem mai departe cu investigațiile”, a precizat specialistul Alin Ghinea.

Conform studiilor de specialitate, persoanelor cu ochii deschiși la culoare sunt mai predispuse să se confrunte cu pierderea auzului comparativ cu persoanele cu ochii căprui sau negri. Această diferență ar veni din faptul că cei din urmă au mai multă melanină în corp, ceea ce le oferă mai multă protecție în acest sens.

Oamenii cu ochii căprui riscă de două ori mai mult să facă la un moment dat cataractă față de persoanele cu irisul

Te-ar mai interesa: De ce un nefumător poate dezvolta cancer pulmonar,...

deschis la culoare. Însă, cei din urmă au un risc mai mare să ajungă, după vârsta de 50 de ani, să sufere de degenerescență maculară ce distruge vederea centrală.

Nivelul de durere la care rezistă oamenii ar fi diferit, în funcție ce culoare au ochii lor. La acest capitol au de câștigat persoanele cu ochii albaștri, verzi sau gri. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma unui studiu făcut pe femei aflate în travaliu. Cele cu ochii închiși la culoare au suportat mai puțin durerea și au fost mai predispuse la depresii din cauza acestei experiențe.

O altă diferență dintre oamenii

Te-ar mai interesa: Situația românilor blocați în Africa din cauza var...

cu ochii închiși și cei cu ochii deschiși la culoare există în ceea ce privește sporturile în care contează viteza de reacție. Aici câștigă cei cu ochii căprui sau negri. Însă, la sporturi ce necesită mai mult control, ca golful sau bowlingul, obțin rezultate mai bune persoanele cu ochii deschiși la culoare.

Aveți un ochi albastru și altul cărpui? Ar putea fi un simptom al sindromului Waardenburg. Această tulburare genetică vă poate face să vă pierdeți pigmentul în păr, piele și ochi. De asemenea, poate provoca surditate și caracteristici facială unice, cum ar fi ochii largi și o punte nazală largă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri