Categories: Stil de viaţă

Culorile diferite ale ouălelor: ce indică? Test simplu cu care poți verifica prospețimea ouălelor

Ouăle se adaugă la prăjituri, salate și sandvișuri. Ouăle sunt o sursă bogată de vitamine, minerale și proteine. Piața oferă diferite tipuri de ouă care variază în funcție de rasa de găină, mărime și culoare.

Ce ne poate spune coaja de ou?

În ciuda discuțiilor predominante care sugerează că ouăle de culoare maro deschis sunt superioare celor albe, iar acestea din urmă sunt adesea considerate „artificiale”, realitatea este cu totul alta. Culoarea cojii nu influențează gustul oului sau valoarea nutritivă a acestuia.

Spre deosebire de culoarea gălbenușului, culoarea cojii nu depinde de dieta găinii, ci se leagă de penajul acesteia. În consecință, cu cât găina este mai închisă la culoare, cu atât coaja de ou este mai închisă la culoare. Găinile albe produc de obicei ouă albe. Toate acestea depind de rasa găinii.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Un test simplu pentru a verifica prospețimea ouălor de casă

Înainte de a mânca un ou cumpărat din magazin, este indicat să verificați prospețimea acestuia pentru a preveni surprizele neplăcute în mâncare. Pentru a face acest lucru, pur și simplu umpleți un pahar cu apă și puneți ușor oul în el.

Dacă oul se scufundă în întregime pe fundul apei, înseamnă că este proaspăt și probabil că are aproximativ trei zile. Un ou vechi de aproximativ o săptămână poate fi identificat atunci când „fundul” sau capătul mai lat al acestuia începe să plutească ușor în sus în apă. Pe măsură ce oul îmbătrânește, acesta va pluti mai sus în apă datorită bulei de aer în creștere din interiorul său.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

10 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

11 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

11 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

12 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic