Sari la conținut

Culturismul provoacă impotență și influențează mărimea penisului. Mit sau realitate?

Se spune că bărbații musculoși au probleme sexuale de tipul impotenței și un penis insuficient dezvoltat din cauza steroizilor.  Aflăm mai jos, cu ajutorul medicului care este adevărul din spatele acestui mit.

dr. bogdan ivanescuSunt doctor Bogdan Ivănescu și mi-am propus să caut adevărul din spatele miturilor medicale precum că dacă îți ții ochii cruciș faci strabism sau că dacă faci abdomene dai jos burta. Haideți să vedem cât adevăr este în credința populară care asociază culturismul cu impotența. Iar în afara faptului că acești sportivi ar fi impotenți, se mai vehiculează și ideea ca organul lor sexual ar fi mai mic decât al bărbaților normali care stau pe canapea la televizor și beau bere.

Creșterea în marime a penisului este determinată: genetic (încă din perioada embrionară), de testosteron și de alți hormoni de creștere. Toate acestea influențează dimensiunea penisului. În ce mod ne ajută această informație, vom vedea mai incolo.

Pentru că am amintit de testosteron vom spune lucrurilor pe nume. De fapt, în spatele mitului care spune, foarte general, că “o mașină mare înseamna un penis mic” sau că “niște mușchi mari înseamnă același lucru” de fapt se ascunde afirmația că “cei cu mușchii mari din cauza steroizilor au aceste probleme sexuale de tipul impotenței sau a organelor sexuale insuficient dezvoltate”.

Așa că va trebui de fapt să vedem care e treaba cu steroizii. Steroizii sunt niște hormoni anabolizanți adică niște substanțe implicate în creșterea țesuturilor. Cel mai important hormon anabolizant folosit de către culturiști este testosteronul.

Creșterea nivelului de testosteron ajută la dezvoltarea penisului și a caracteristicilor sexuale secundare precum părul de pe corp, barba și mustața, și duce totodată la intensificarea dorinței sexuale alături de cea mai evidentă acțiune și anume cea legată de creșterea masei musculare.

Asa că s-ar putea să fi răspuns deja la cele 2 acuzații: un nivel crescut de testosteron nu afectează negativ dimensiunea penisului și mai mult decât atât îl face pe cel ce își administrează acest steroid anabolizant să fie mai viril și mai dispus la o aventură sexuală decât o persoană care nu face excese prin utilizarea de hormoni anabolizanți.

Pe scurt, în acest moment, mitul este dovedit a fi fals. Dar de ce am amintit cuvantul excese? Pentru că aici, poate, găsim o explicație pentru mitul care spune că practicanții culturismului ar fi impotenți.

Click aici pentru a vedea episodul în player-ul video sau pentru a citi articolul integral apăsând butonul “Transcript”.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel