miercuri, februarie 8, 2023

Cancerul este o afecțiune complexă și, din nefericire, de foarte multe ori, greu de depistat. Ion Marin, fost antrenor de fotbal, a reușit să depisteze cancerul la timp cu ajutorul unui control esențial. După ce vârstă este recomandat acest control?

Fostul antrenor din Liga 1, Ion Marin, povestește cum a depistat cancerul, ce control este esențial de la o anumită vârstă pentru a depista acest tip de cancer și, de asemenea, cum a trecut prin această experiență.

Te-ar mai interesa: Oana Roman nu se mai ascunde: „Eu am trăit ani de ...

În timpul unui interviu cu gsp.ro, Ion Marin susține că nicio analiză sau ecografie nu l-a ajutat în depistarea cancerului. Iată ce control este necesar să faci pentru acest tip de cancer.

Cum a descoperit Ion Marin cancerul de colon?

„În 2017 am fost depistat cu cancer la colon, iar din momentul depistării și până la operație a durat totul șase zile. Am plecat la Regensburg, în Germania, la o clinică condusă de un român. Am avut șansă.

Am avut câteva zile la rând scaun cu sânge mult. M-am dus la control și am făcut toate ecografiile, RMN-urile și analizele de sânge posibile. N-a ieșit nimic. Și un prieten de-ai mei care era asistent la Floreasca mi-a zis să fac o colonoscopie. M-am dus, am făcut-o și mi-au depistat cancerul.

Te-ar mai interesa: Medic cardiolog: Românii greșesc când vine vorba d...

Nu mi-a fost rău, nu am căzut, nu vomitam și analizele nu au arătat absolut nimic. Fraților, după o anumită vârstă colonoscopia e sfântă! Azi l-am depistat și după șase zile eram operat. Am plecat cu un doctor român care vorbea germana și a stat cu mine acolo.

Am depășit 60.000 de euro cu totul. Am avut șansă că a fost depistat la timp, că m-au primit repede și am avut bani! Am avut parte și de doctori buni. Unii te salvează, alții te omoară.

Te-ar mai interesa: Ce să NU faci in caz de cutremur. Dr. Ciuhodaru: E...

Mi-au scos 40 de centimetri de colon!”, a explicat Ion Marin, fostul antrenor din Liga 1, potrivit gsp.ro.

Ce este colonoscopia și de la ce vârstă e recomandată?

Colonoscopia este o intervenție ce permite examinarea intestinului gros, fiind o metodă de diagnosticare a bolilor colonice, precum cancerul de colon.

De asemenea, colonoscopia este utilizată și drept tratament în anumite patologii.

În general, aceasta este recomandată o dată la 10 ani, după vârsta de 50 de ani.

Te-ar mai interesa: Fiica lui Iosif Rotariu a suferit 50 de intervenți...

Totuși, în cazul persoanelor cu un risc crescut de a dezvolta cancer de colon, această examinare este recomandată după vârsta de 40 de ani, o dată la 1-5 ani.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private