duminică, ianuarie 29, 2023

Simptome cancer de colon. Cătălin Botezatu a trecut, în 2020, printr-o operație foarte grea, după ce medicii i-au descoperit o tumoră la colon. Designerul a povestit și cum a aflat că are cancer, ce simptome l-au alarmat. 

Cătălin Botezatu a dezvăluit că a aflat întâmplător că suferă de cancer, după o ecografie de rutină. I-a fost descoperită tumora în Turcia, însă designerul a ales să se opereze în România.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

‘Mă simțeam ok, doar că eu de două ori pe an îmi fac un check out complet. După ce am terminat analizele generale, i-am spus medicului că simt o serie de înțepături în partea dreaptă. Specialistul turc mi-a propus să ma supună unui test ecograf foarte performant unde a descoperit că am o formă mai ciudată de apendicită. M-am operat în România, și aici au descoperit că, de fapt, în spatele apendicului era o tumoră. Mi-au spus că e cancer. Tratamentul de după l-am urmat în Turcia, acum sunt vindecat, am urmat un tratament care încă în România se face empiric’, a declarat Botezatu.

Te-ar mai interesa: Suferința în tăcere a femeilor: endometrioza. Medi...

Vedeta a vorbit despre experiența dificilă din care a avut de învățat. Designerul a fost la un pas de moarte și a fost nevoit să ia o decizie radicală ca să mai aibă o șansă la viață. El a spus că a fost pus la pământ, însă și-a pus toată încrederea și speranța în puterea divină.

Cătălin Botezau a mărturisit cu durere despre acest episod neplăcut.

„Am trecut prin cinci operații, iar atunci am crezut că doar Dumnezeu mă poate salva, și așa s-a și întâmplat. În cazul bolnavilor de cancer sau al celor care au boli foarte grave contează 50 la sută moralul, puterea.

Te-ar mai interesa: Un medic celebru de la Harvard și-a dezvăluit ruti...

Restul ține de tehnologie, tratament și profesionalismul medicilor. În urmă cu câțiva ani, am avut și probleme cu inima, am cinci stenturi. Se pare că la mine cifra cinci are o însemnătate specială. Dar am trecut prin toate cu optimism, chiar și printr-o pancreatită acută”, a dezvăluit Cătălin Botezatu.
Creatorul afirmă că această boală l-a făcut să fie mai bun și mai apropiat de oameni. În perioada aceea a realizat cine sunt persoanele care merită să fie în viața lui și cine nu.

Te-ar mai interesa: RUNE Mihai Voropchievici pentru săptămâna 30 ianua...

Cătălin Botezatu a învățat, de asemenea, să pună sănătatea pe primul plan, în locul muncii sale.

„Îmi este rușine să recunosc, dar am pus iar munca pe primul loc, în detrimentul sănătății. Ajung la controale cât de des pot, nu respect întotdeauna ce spun medicii, dar tratamentul îl iau așa cum mi-a fost prescris”, a precizat Cătălin Botezatu.

Ce trebuie să știm despre cancerul de colon

Depistat la timp, acest tip de cancer poate fi tratat.

Te-ar mai interesa: Cum să îți dezgheți în câteva secunde parbrizul cu...

Una dintre cele mai simple metode de depistare este testul hemocult, care are ca scop identificarea sângerărilor ascunse în scaun.

Cancerul colorectal este al treilea tip de cancer ca frecvență la bărbați și al doilea la femei; însă este principala cauză de deces prin boli digestive. Cu o simplă colonoscopie, poate fi diagnosticat precoce.

Semnele cancerului de colon

  • Prezența sângelui în scaun,
  • Modificarea tranzitului intestinal – alternarea diareei/constipație,
  • Senzația de balonare,
  • Scăderea inexplicabilă în greutate,
  • Starea de oboseală persistentă și somnolență,
  • Durerea la nivelul rectului,
  • Crampe puternice

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private