sâmbătă, iunie 25, 2022

Cu sprijinul medicului de familie, doi tineri cu vârsta sub 30 de ani alături de mama acestora au reușit să încaseze de la stat suma de 136.000 de lei, fără a fi angajați.

Cei trei au încasat 136.000 de lei din fondul asigurărilor de sănătate în decurs de 18 luni în baza unui coontract pe care l-au încheiat cu CJAS și pentru care au plătit fiecare 23 de luni lunar.

„Este vorba de o familie din zona rurală mamă, fiu și noră care, în perioada 2020 – 30 iunie 2021, a beneficiat de certificate de concediu medical în 18 luni de zile de 136.000 de lei fiind asigurați CJAS, persoane fizice care s-au asigurat la maximă posibilă, adică la 12 salarii minime brute pe economie, ei fiind fără venituri impozabile. Au plătit lunar 1% raportat la salariul minim brut pe economie, care în 2020, era de 2300 de lei parcă, adicp 23 de lei lunar.

Te-ar mai interesa: Leacul care vindecă boli grave. Lidia Fecioru: ...

Au încasat 136.000 lei în condițiile în care toți trei au contribuit la acest fond cu 4300 de lei.

Au descoperit o breșă în lege, probabil cu ajutorul cuiva, au contribuit cu o sumă mică și au trăit efectiv din concediu medical.

Dacă împarți 136.000 de lei la 18 luni iese un venit mediu de peste 7500 de lei, un venit consistent. Se poate trăi foarte bine la țară cu acești bani cu concursul unui medic de familie și al specialiștilor din Policlinica Bistrița”, a spus pentru Timp Online directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Wilhelm Szekely.

El a explicat că, potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului 128/2005, articolul 1, aliniatul 2, persoana care nu realizează venituri se poate asigura la sănătate pentru boli obișnuite și concediu de maternitate ca și persoană fizică în baza unui venit ales, sintagmă introdusă în lege în 2005, la presiunile făcute de o vedetă de televiziune asupra Ministrului Sănătății de la vremea respectivă.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

În luna august a anului trecut, a apărut OUG 74 care spune că persoana care vrea să se asigure la CJAS nefiind salariattă trebuie să prezinte de la ANAF Declarația 221 din care să rezulte ce venituri realizează.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private