Sari la conținut

Cum a reușit un bărbat fără pregătire medicală să-i repornească inima soției, aflată în stop cardiac. Gestul care i-a salvat viața

Și-a salvat soția de la moarte. Un bărbat din Cluj și-a salvat soția de la moarte după ce femeia intrase în stop cardio-respirator. Intervenția bărbatului a fost una salavatoare, chiar dacă nu are pregătire medicală. Soția acestuia a fost la pun pas să moară iar bărbatul a reușit să îi reporneasca inima.

Despre acea zi femeia spune că nu își amintește prea bine ce s-a întâmplat. Potrivit celor spuse de femeie, în ziua cu pricina a mers la piață, iar pe seara a început să se simță rău și s-a întins în pat. Fiind extrem de îngrijorat, bărbatul a urmărit-o îndeaproape și la un moment dat a observat că aceasta și-a pierdut cunoștința.

Cum a reușit să-i repornească inima

Soțul acesteia a reușit să rămână calm și i-a sărit în ajutor. Bărbatul a întins-o pe covor și a început să îi facă masaj cardiac, lucru ce i-a salvat viața.

„I-am dat nitroglicerină și s-a pus pe pat. Când am venit de la bucătărie și-a dat capul pe o parte. Eu i-am spus fiicei mele să sune la 112 și am luat-o în brațe și am întins-o jos pe covor. Era moartă. Nu mai făcea niciun semn. Eram în panică atunci. Nu știam ce fac. Nu m-am pierdut. Eu sunt mai milos de obicei, dar atunci am avut o putere uriașă. Mi-am spus că neapărat trebuie să o salvez. Era pe pat… ea nu mai știe nimic”, a spus bărbatul, potrivit playtech.ro.

Și-a amintit de lecțiile de prim ajutor 

Bărbatul i-a făcut soției sale masaj cardiac preț de câteva minute, iar acest lucru i-a salvat femeii viața, potrivit medicilor. Cu toate că nu are nicio pregătire medicală în acest sens, spiritul sau l-a ajutat enorm să o salveze. Acesta și-a amintit de lecțiile de prim ajutor pe care le-a primit în școală și le-a aplicat.

„Mi-am adus aminte de lecțiile pe care le-am primit în școală să ne salvăm colegii sau alte persoane. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată să fiu nevoit să le aplic”, a mai spus bărbatul.

Potrivit medicilor masajul cardiac este foarte important în primele minute de la accident. Șansele de salvare scad cu 10% cu cât masajul cardiac este făcut mai târziu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel