Sari la conținut

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

creier
Sursă foto: Getty Images
Cancer pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul creierului sau a membranei care acoperă creierul. Această creștere poate fi benignă sau malignă și poate provoca simptome precum dureri de cap severe, convulsii, dificultăți de vedere sau auz, probleme de vorbire sau de mișcare.

Un medic din Australia, care avea o tumoare pe creier, a povestit cum a reușit să se vindece de boala incurabilă care a fost descoperită anul trecut.

Boală incurabilă distrusă cu ajutorul unui tratament experimental

tratament cancer
Sursă foto: Arhivă Doctorul Zilei

Richard Scolier, medic și prfesor la Universitatea din Sydney, și-a aplicat propria cercetare asupra melanomului cancerului cerebral incurabil cu care a fost diagnosticat.

Profesorul a spus că este extrem de fericit după ce ultimele rezultate RMN au arătat că nu mai sunt semne de cancer. El a devenit primul pacient cu cancer la creier din lume care a primit imunoterapie combinată înainte de intervenția chirurgicală, deoarece a folosit pe el însuși baza muncii sale care i-au schimbat viața în bine.

„Acest tratament experimental poate aduce beneficii viitorilor pacienți”, a declarat Universitatea din Sydney în anunțarea premiului Australian al Anului pentru profesorul Scolier și profesorul Long.

Boala dusă în remisie

Profesorii, care sunt și co-directori executivi ai Institutului Australian pentru Melanom, au dus boala în remisie datorită imunoterapiei, care activează propriul sistem imunitar al pacientului.

Profesorul Scolier a spus: „Riscul de reacții adverse grave cu aceste tipuri de medicamente este destul de mare, dar până acum a fost bine, așa că nu aș putea fi mai fericit și sper să rămână așa pentru mult timp.”

„Am demonstrat că sistemul imunitar poate fi activat foarte bine, iar acesta este deja primul pas fundamental pentru a schimba domeniul și modul în care medicamentele sunt testate în cancerul cerebral ”, a concluzionat profesorul Long, potrivit news.sky.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel