vineri, iunie 2, 2023

Anxietatea este o emoție fundamentală.  Oamenii o experimentează de mai multe ori în viață, înca din copilarie. Este acea stare accentuata de neliniște, în care așteptăm să se întample ceva rău sau simțim că nu mai suntem în siguranță?

Tratamentele care integrează muzica și stimularea bătăilor auditive sunt eficiente în reducerea stării de anxietate. Muzica combinată cu stimularea ritmului auditiv poate reduce anxietatea. Un studiu recent, citat de Medical News Today, săptămâna aceasta, a arătat că listele de muzică personalizate ajută la atenuarea simptomelor de anxietate moderată.

Te-ar mai interesa: 7 boli pe care poți să le moștenești de la părinți...

Muzica combinată cu stimularea ritmului auditiv reduce anxietatea

Anxietatea a crescut constant, în special în rândul adolescenților și tinerilor adulți, în ultii ani. Studiile au arătat anterior că ascultarea mucii poate reduce anxietatea poate chiar mai eficient decât unele medicamente anti-anxietate, potrivit medicalnewstoday.com.

Pandemia a fost extrem de stresantă pentru oameni. Frica si anxietatea pot fi copleșitoare atât în cazul adulților, cât și al copiilor.

„Pandemie și muncă la distanță, a dus la creștera anxietății. Rezultatele acestui studiu clinic indică o mare promisiune pentru utilizarea instrumentelor digitale de sănătate. Terapia prin muzică, în gestionarea anxietății și a altor afecțiuni de sănătate mintală”, spune Dr. Adiel Malli.

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

„În afara muzicii, s-a demonstrat că activarea sistemului opioid are efecte de reducere a anxietății. Playlisturile de muzică care au fost personalizate pentru stările de dispoziție și preferințele pacienților sunt eficiente în reducerea anxietății.”

Beneficiile muzicii asupra creierului

Acest lucru se datorează unui cocktail chimic care este amestecat în creierul nostru atunci când ascultăm muzică. Acordurile muzicale ajută organismul să sintetizeze dopamina și reduce hormonul stresului – cortizolul.

Te-ar mai interesa: Vitamine pentru slăbit. Stimulează metabolismul și...

Dopamina este aceeași substanță chimică care se produce atunci când mâncăm ciocolată. Deci, muzica ne face să ne simțim bine instantaneu. S-a dovedit, de asemenea, că atunci când ascultăm melodia preferată se produce o nouă stimulare de dopamină în creier.

Muzica ne face să ne simțim fericiți, puternici și emoționați. Melodiile „triste” sunt, de asemenea, importantă pentru îmbunătățirea stării de spirit atunci când o persoană trece printr-o perioadă mai grea. Îți validează sentimentele și te ajută să te adaptezi mai repede la problemele pe care le ai.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Leon Dănăilă: “Adevărata maladie Alzheim...

Muzica te face mai creativ

Din moment ce creativitatea este considerată importantă pentru profesiile viitorului. Atunci când ascultăm muzică pe care o etichetăm drept „optimistă”, creativitatea noastră crește, a arătat un studiu. Dacă ascultăm muzică atunci când lucrăm vom avea soluții creative și mai multe idei în comparație cu acele persoane care nu ascultă muzică.

Muzica te ajută să își depășească limitele

Antrenamentele cu muzică vă ajută creierului să vă depășiți limitele și mai mult. Atunci când corpul nostru realizează că este obosit după un anumit punct în antrenament, trimite semnale creierului pentru a face o pauză.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Stresul, atacul de panic...

Atunci când ascultăm muzică în timpul antrenamentului, creierul nostru se concentrează pe muzică, iar acest lucru ne poate ajuta să depășim aceste semnale. Astfel, ne va ajuta să mergem înainte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private