Sari la conținut

Ce trebuie să facă bărbaţii în fiecare noapte pentru a-şi creşte calitatea spermei

 

Fertilitatea unui bărbat depinde de calitatea spermei. Pentru a-și atinge scopul, sperma trebuie să îndeplinească 3 condiții:

–          să conțină peste 20 de milioane de spermatozoizi per mililitru

–           spermatozoizii trebuie să aibă formă ovală și codiță lungă pentru a se putea deplasa cu ușurință

–          mobilitatea: cel puțin jumătate din spermatozoizi trebuie să fie în mișcare.

 

Pentru a afla calitatea spermei, trebuie să mergi la medic pentru o spermogramă-un test care determină calitatea și cantitatea spermei.

 

Una dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească orice bărbat pentru a avea o spermă calitativă, este odihna.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că numărul spermatozoizilor scade cu mai mult de o pătrime atunci când bărbaţii nu se odihnesc suficient.

Legătura dintre deprivarea de somn și disfuncțiile erectile a fost descoperită cu ajutorul unui studiu al Mount Sinai Medical Center din New York. Cercetarea a inclus 870 de bărbați maturi în jurul vârstei de 47 de ani. Rezultatele au scos în evidență faptul că cei 63 dintre participanți care sufereau de Apnee în Somn Obstructivă erau de 2 ori mai predispuși impotenței decât ceilalți.

Lipsa somnului a fost asociată și incontinenței urinare. Cercetătorii din Massachussetts au descoperit că prea puțină odihnă poate crea probleme ale tractului urinar precum incontinența urinară sau infecții urinare.

,,Suntem convinși că atât calitatea cât și durata somnului pot influența starea de sănătate cauzând disfuncții erectile și alte afecțiuni ale tractului urinar,” spune dr. Kevin T. McVary

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel