Sari la conținut

Cum alegi pantofii potriviți pentru un copil? Un ghid pentru cumpărarea pantofilor pentru copii

Vrei să cumperi pantofi noi pentru copilul tău, dar nu știi cum să alegi mărimile de pantofi pentru copilul tău? Nu știi cum să o faci corect pentru a nu afecta piciorul în creștere al celor mici? Ai probleme în alegerea pantofilor potriviți pentru copilul tău? Citește ghidul de mai jos și nu vei mai da greș niciodată! (P)

Ce probleme pot apărea când alegi pantofii pentru copii?

Cumpărarea pantofilor pentru copii de pe site-ul https://modivo.ro/c/copii/incaltaminte  este adesea asociată cu destul de multe probleme. Puțini copii sunt liniștiți atunci când părinții se află în căutarea modelului perfect de încălțăminte. În acest caz, cea mai mare dificultate este alegerea mărimii potrivite.

Dimensiunile suportului pentru picioare variază de la magazin la magazin, iar piciorul unui copil crește cu aproximativ 1 cm pe an. Cum să găsești pantofii perfecți pentru un copil? Ce reguli trebuie avute în vedere? Vei găsi răspunsuri la aceste și alte întrebări în acest articol.

Mărimea pantofilor pentru copii și tipul de încălțăminte ales

Un aspect esențial de știut este acela că mărimea pantofilor pentru copii diferă în funcție de tipul de încălțăminte pentru fiecare sezon. Regula principală atunci când cumperi pantofi pentru copii este că ar trebui să existe câteva zeci de milimetri de „rezervă” în interiorul pantofilor.

Merită să îți amintești că alegerea adecvată a mărimii pantofilor pentru copii depinde de tipul de încălțăminte. Aceasta înseamnă că este nevoie de o mărime diferită pentru încălțămintea universală și alta pentru pantofi de iarnă sau de vară. Căci, și un copil vrea să fie la modă și de multe ori trebuie să alegi o încălțăminte potrivită pentru o anumită ținută, așa cum și tu, ca mamă, vrei niște pantofi potriviți pentru rochii de denim precum cele de pe https://modivo.ro/c/femei/imbracaminte/rochii-si-salopete/rochii-din-denim.

  • Pantofi universali

Sunt pantofi pe care un copil îi poate purta în fiecare zi, indiferent de anotimp. Aceștia sunt, de exemplu, papuci sau pantofi pentru școală sau grădiniță. În acest caz, lungimea branțului ar trebui să fie cu aproximativ 1 cm mai mare decât lungimea reală a piciorului copilului. Datorită acestui fapt, pantofii de acest tip ar trebui să fie folosiți aproximativ un an.

  • Cizme de iarnă

Atunci când cumperi cizme de iarnă, ar trebui să alegi un model care este cu aproximativ 1,5 cm mai lung decât lungimea reală a piciorului copilului. Acest lucru se datorează izolației care ocupă spațiu suplimentar în pantof. De asemenea, merită să îți amintești despre șosetele sau colanții mai groși purtați în lunile mai reci.

  • Pantofi de vară

În cazul pantofilor de vară, regula este simplă – lungimea branțului trebuie să fie cu 0,5 cm mai mare decât lungimea reală a piciorului. De ce? Un copil poartă acest tip de pantofi doar câteva luni.

Cum se măsoară lungimea piciorului unui copil?

Înainte de a face cumpărături și te întrebi: Pantofi pentru copii: sandale, adidași sau balerini – Ce să cumpăr?, asigură-te că verifici dimensiunea pantofilor pe care îi poartă copilul tău. Cum să o faci? Tot ce trebuie este să măsori lungimea piciorului copilului tău. Datorită acestui fapt, poți avea garanția că pantofii se vor potrivi perfect.

  • Pentru a măsura corect lungimea piciorului copilului tău, ia o bucată de hârtie albă, un creion și o riglă.
  • Pe o foaie de hârtie, trage o linie de la o riglă. Linia trebuie să fie pe verticală de la începutul până la sfârșitul paginii.
  • Apoi cere-i copilului să pună piciorul pe bucata de hârtie. Linia trasată trebuie să treacă prin centrul călcâiului.
  • Marchează începutul și sfârșitul piciorului copilului cu un creion.
  • Apoi măsoară lungimea piciorului copilului tău. Adaugă 0,5, 1 sau 1,5 cm la rezultat, în funcție de ce pantofi vrei să cumperi.

Ca și concluzie, pe lângă măsurarea lungimii piciorului copilului, merită să folosești tabelele de mărimi pentru încălțămintea pentru copii. Un astfel de tabel va fi util mai ales pentru achizițiile online.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel