joi, octombrie 1, 2020

Răceala fie că vrem, fie că nu este prezentă în sezonul rece. Mergi la medic pentru a te asigura că nu este o infecție serioasă a căilor aeriene superioare sau inferioare.

 Dar, acasă poți apela și la remedii naturale care deși nu te vindecă, pot să-ți facă viața mult mai ușoară.

Iată ce poți face pentru a reduce simptomele răcelii:

Ceaiul fierbinte este uimitor de eficient. Practic, aburii descongestionează nasul, iar lichidul fierbinte calmează gâtul iritat şi ne menţine hidrataţi.

Citește și:

Echinaceea are ingrediente active foarte bune în cazul unei răceli. Mai exact, flavonoide contribuie la stimularea sistemului imunitar și pot reduce inflamația.

Gargara cu apă sărata e un remediu bun atunci când te doare în gât.

Bea multe lichide. Atunci când ești bine hidratat nasul și gâtul pot fi mult mai ușor curățate de secreții. Evită cafeaua și consumul de alcool zilele în care ești bolnav.

Citește și:

Mănâncă zilnic supă de pui. Din bătrâni se spune că supa de pui tratează și vindecă răceala.

Zincul. Este un mineral ideal în stările caracteristice gripei sau răcelilor. Sunt studii care susțin că zincul poate ameliora răceala.

Vitamina C. Severitatea bolii poate si diminuată dacă iei vitamina C de 1000 mg o dată pe zi.

Rădăcina de ghimbir este un alt remediu popular pentru tuse, răceli, dureri de gât. De exemplu, în medicina tradițională chineză ghimbirul este utilizat pentru a trata tusea și pentru a combate rinoreea. Așa că fă-ți un ceai de ghimbir în care adaugă o linguriță de miere și bea-l cu înghițituri mici. Sunt și studii care susțin că ceaiul de ghimbir ar putea să combată stările de greață care sunt prezente de regulă în stările gripale.

Citește și:

Usturoiul conține compusul alicin renumit pentru proprietăți antimicrobiene. Adăugarea usturoiului în mâncarea ta zilnică contribuie la reducerea severității simptomelor în cazul răceilor. Mai mult, usturoiul poate să prevină îmbolnăvirea nu doar să grăbească procesul de vindecare.

Mierea. Aceasta este un remediu popular cunoscut din străbuni pentru calmarea stărilor de răceală. Inclusiv în combaterea tusei este bună mierea.La fel, mierea poate liniști senzația de durere de gât. Sunt studii care spun că mierea este un excelent inhibitor al tusei, aceasta având proprietăți antibacteriene și antimicrobiene.

Parteneri