
Cum arată cancerul de piele? Semne și simptome cheie la care trebuie să fiți atenți

Cancerul de piele este al cincilea cel mai frecvent cancer din Marea Britanie, cu aproximativ 16.700 de cazuri de cancer de piele melanom în fiecare an. Care sunt unele dintre cele mai frecvente semne și simptome la care trebuie să fiți atenți?
În Marea Britanie, există în medie 46 de cazuri noi de cancer de piele cu melanom diagnosticate în fiecare zi, conform Cancer Research. În ciuda cât de comună este această afecțiune potențial mortală, mulți oameni nu știu exact ce să caute.
Te-ar mai interesa: Cum ne ajută, de fapt, iodura de potasiu și de ce ...
Acest lucru se datorează faptului că cancerul de piele poate duce la o varietate de modificări, dintre care multe nu arată la fel.
Oamenii sunt sfătuiți să-și verifice pielea pentru orice modificări vizibile aproximativ o dată pe lună, precum și să țină cont de orice zone ascunse.
Potrivit specialistului în piele Dr. Kumkum Misra de la Monteceuticals, aceasta include zone ascunse, cum ar fi între degetele de la picioare și de la mâini, pe podul mâinilor și pe scalp.
Ea a spus: „Melanoamele ascunse se pot dezvolta în zone ale corpului care nu sunt expuse la soare, așa că este esențial să monitorizezi toate părțile pielii pentru orice modificare sau simptome, chiar și zone pe care s-ar putea să nu le iei în considerare niciodată.”
Te-ar mai interesa: Boala extrem de rară cu care a ajuns la spital un ...
Diagnosticul precoce este esențial pentru a ajuta tratamentul pentru cancerul de piele, așa că dr. Misra vă sfătuiește să vizitați un medic dacă observați orice modificări.
Potrivit Cancer.org, „regula ABCDE” poate ajuta la identificarea unor semne comune de melanom, una dintre cele mai mortale forme de cancer de piele.
Carcinoamele bazocelulare și carcinoamele spinocelulare sunt mai frecvente decât melanoamele, dar sunt, de asemenea, adesea mai tratabile.
Te-ar mai interesa: Adevărul despre crizele de ficat. Ce semne apar câ...
Acestea cresc de obicei pe părțile corpului care primesc cel mai mult soare, cum ar fi fața, capul și gâtul. Cu toate acestea, ele pot apărea oriunde.
Modificările cheie de căutat includ:
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.