duminică, septembrie 26, 2021

Primarul General al Capitalei este prima femeie care a reușit să câștige pentru prima oară în istorie alegerile pentru funcția de primar. Gabriela Firea și-a început cariera în presă în 1990, ca reporter la săptamânalul „Pur și simplu“ din Bacău. A venit apoi la Cotidianul Azi din București.

A fost redactor-prezentator la Radio Contact și în perioadapână în 1999 a lucrat la Televiziunea Română ca realizator de reportaje economice, în special financiar–bancare, editor–prezentator al emisiunii „Jurnal”, realizator-moderator al emisiunii „Ediție Specială” și Realizator-moderator al rubricii „Știrea Zilei”.

Gabriela Firea Foto: libertatea.ro
Gabriela Firea (1994)
Foto: libertatea.ro

După această perioada, Firea a trecut pe partea de consultanță politică. A  fost consilier pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu, iar în perioada februarie-decembrie 1999 și purtător de cuvânt al Guvernului și Secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Comunicare din cadrul Guvernului Mugur Isărescu.

Gabriela Firea, TVR

În 2001 a intrat în trustul de presă Intact, condus de Dan Voiculescu A fost redactor și prezentator al emisiunii „Observator”, precum și realizator al emisiunii „Săptămâna Financiară” la Antena 1 și a l emisiunii „Știrea Zilei” la Antena 3. A condus revista Săptămâna Financiară și s-a aflat la conducerea firmei Intact Advertising, o agenție de organizare evenimente și publicitate. A fost și director general al ziarului Financiarul și al revistei Felicia.

Gabriela Firea, Oservator

Cariera politică a Gabrielei Firea este relativ recentă. Ea a intrat în PSD în 2012, când a și candidat pentru un loc în Senat, din partea PSD, în colegiul 1 Ilfov, unde primar era soțul ei, Florentin Pandele. A fost aleasă de 74,65% dintre cei care au votat. Citiți continuarea pe libertatea.ro. 

Ultimele stiri