Sari la conținut

Cum arată îngerii cu adevărat: iată cum îi descrie Biblia. Nu sunt așa cum îți imaginezi

inger pazitor
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Fiecare semn zodiacal are propriul inger pazitor

Potrivit Bibliei, îngerii sunt ființe spirituale create de Dumnezeu pentru a servi ca mesageri și a proteja ființele umane. Ei sunt deseori descriși ca ființe cerești care îndeplinesc diverse funcții, cum ar fi efectuarea de acțiuni providențiale și participarea la cultul ceresc.

În imaginarul colectiv, îngerii sunt adesea reprezentați ca figuri umane cu două aripi albe pe spate. Cu toate acestea, aceste imagini nu sunt conforme cu descrierile date în Sfintele Scripturi.

Cum sunt îngerii, conform Bibliei

Cartea lui Ezechiel – din Vechiul Testament – oferă o descriere detaliată a acestor ființe spirituale. În primul capitol, versetul 16, profetul menționează îngeri sub forma unor roți cu ochi în jurul lor.

Aspectul roților și lucrarea lor era asemănător cu culoarea crisolitului. Și toți patru aveau aceeași asemănare; aspectul lor și lucrarea lor erau ca o roată în mijlocul unei roți. Când mergeau, se mișcau pe cele patru laturi ale lor; nu se întorceau când mergeau. Și cercurile lor erau înalte și înfricoșătoare, și pline de ochi de jur împrejur pe toate patru. Și când umblau făpturile vii, roțile umblau alături de ele; și când se ridicau făpturile vii de pe pământ, se ridicau roțile.” (Ezechiel 1:16-19).

În mod similar, în Apocalipsa 4:8, îngerii sunt descriși ca fiind creaturi cu șase aripi, acoperite cu ochi.

Cele patru făpturi vii aveau fiecare câte șase aripi, și de jur împrejur și pe dinăuntru erau pline de ochi; și nu încetau zi și noapte să zică: Sfânt, Sfânt, Sfânt este Domnul Dumnezeu Atotputernic, care era, care este și care va veni (Apocalipsa 4:8).

În Biblie, sunt menționate diferite tipuri de îngeri, cum ar fi serafimii, heruvimii și arhanghelii, fiecare având roluri specifice.

Ierarhia angelică

Îngerii de la primul nivel:

  • Serafimii: Acești îngeri au șase aripi și Îl laudă permanent pe Dumnezeu (Isaia 6:2).
  • Heruvimii: Descriși în Ezechiel 1:10, ei au patru aripi și patru fețe.
  • Tronurile sau Ophanim: Aceștia sunt îngeri unici care susțin tronul lui Dumnezeu, apărând ca niște roți în roți acoperite cu ochi.

Îngerii de al doilea nivel:

  • Stăpâniri: Au autoritate asupra oamenilor și a celorlalți îngeri (Efeseni 1:21).
  • Virtuțile: Asociați cu controlul asupra elementelor, ei apar adesea ca raze de lumină.
  • Puterile: Acești îngeri războinici conduc ordinea naturală (Efeseni 6:12).

Îngerii de nivelul al treilea

  • Principatele: Păzesc locuri și grupuri, cum ar fi națiunile și bisericile.
  • Arhangheli: Îngerii conducători, cum ar fi Mihail și Gabriel.
  • Îngeri: Considerați adesea soldați ai cerului, ei interacționează îndeaproape cu oamenii.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel