Sari la conținut

Cum arată mașina lui Vladimir Putin, care rezistă chiar și atacurilor chimice. Bolidul de lux este unic în lume!

Știm cu toții că majoritatea șefilor de stat călătoresc în vehicule blindate, iar cazul lui John F. Kennedy, asasinat într-o decapotabilă Lincoln, este un bun exemplu care explică această măsură.

Pentru a se menține în siguranță, liderul Rusiei, Vladimir Putin, călătorește într-o limuzină Aurus, blindată, de fabricație rusă, echipată cu o mulțime de sisteme defensive.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, are o avere uriașă care nu a fost estimată exact. Chiar și Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume, a spus recent că Putin ar putea fi chiar mai bogat decât el.

Liderul de la Kremlin se mândrește cu imobiliare și iahturi, inclusiv unul care nu a fost declarat oficial al său.

Acum, să aruncăm o privire la mașina oficială a lui Putin, o limuzină Aurus Senat, cu un design inspirat de limuzinele Rolls-Royce și Bentley.

Citeste si:

În 2013, Aurus Motors, un brand rusesc de lux, a început dezvoltarea viitoarei mașini prezidențiale, care urma să-i înlocuiască Mercedes-Benz-ul S 600 Pullman Guard.

Așa cum era de așteptat de la un bărbat obsedat de propria sa siguranță, această mașină este doar despre asta. Și, firesc, confort. Putin călătorește prin Moscova în vehiculul blindat cu protecție balistică VR8/VR10, care are sticlă armată de 6 cm.

Vehiculul de lux este o fortăreață pe roți

Construit în conformitate cu standardele Serviciului Federal de Protecție, vehiculul de lux este o fortăreață pe roți, putând rezista oricărui tip de amenințare, inclusiv bombe, arme chimice și chiar dacă este complet scufundat în apă.

Pe lângă asta, vine cu camere de vedere pe timp de noapte, sistem de compresie a aerului și, de asemenea, măsuri ofensive. Totuși, nu s-a văzut nicio armă pe el până acum.

Limuzina Aurus Senat este echipată cu anvelope run-flat, putând circula chiar și atunci când toate patru sunt perforate. Include o ieșire de urgență prin portbagajul său pentru a evacua președintele atunci când este necesar.

Dacă Vladimir Putin trebuie să călătorească pentru vizite în afara Rusiei – ceea ce în prezent este aproape imposibil – mașina de stat este transportată la destinație cu un avion de transport Ilyushin Il-76.

Vehiculul de 1,3 milioane de dolari este propulsat de un motor V8 de 4,4 litri. Acea unitate de putere trebuie să miște o mașină și măsoară 23 ft (7 m) în lungime și cântărește aproximativ șapte tone.

Bugetul pentru proiectarea acestui vehicul blindat a fost de cel puțin 196 de milioane de dolari (12,4 miliarde de ruble), dar cel puțin Vladimir Putin se simte în siguranță și confortabil în el.

Linia Kortezh include o decapotabilă, Aurus Senat Cabrio, un monovolum numit Arsenal și un SUV, Komendant, care nu a fost încă livrat, potrivit AutoEvolution.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.