luni, decembrie 5, 2022

Combinarea alimentelor este esențială atunci când începem o dietă sau pur și simplu ne schimbăm stilul alimentar. Iată care sunt cele mai sănătoase combinații ca să nu te îngrași

1. Carne și broccoli

Femeile au deficiențe de fier și pierd foarte mulți nutrienți în special în perioada ciclului menstrual. Carnea de vită conține cea mai mare cantitate de fier, iar broccoli conțin vitamina c. Vitamina C ajută fierul să fie absorbit mult mai bine pentru a crește nivelul de fier din corp. Dacă nu îți place broccoli, îl poți înlocui cu roșii.

Te-ar mai interesa: Primul mesaj al legendarului Pelé după ce a fost m...

2. Mere și afine

Fructele conțin fitochimicale, antioxidanți care reduc riscul de boli de inimă și cancer. Când combini diferite fructe, beneficiile antioxidanților se multiplică.  Așa este cazul și pentru mere și afine.

3. Roșii și avocado

Roșiile au culoarea roșie din cauza licopenului, un atioxidant sănătos care blochează creșterea celulelor de cancer, sugerează cercetătorii de la Mayo Clinic. Grăsimile din avocado ajută organismul să absoarbă eficient licopenul.

4. Ton și varză

Calciu și vitamina D sunt pricipalele vitamine pentru oase puternice. Somonul sau tonul pot fi combinate cu varza, o excelentă sursă de calciu.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre vinul fiert. Când a fost inventată...

A.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private