vineri, martie 24, 2023

Diabetul zaharat, o afecțiune cronică care în lipsa unui tratament adecvat, corect și constant duce la complicații grave. Nu diabetul zaharat duce la deces, ci complicațiile acestuia. De aceea, pacienții cu diabet trebuie să fie extrem de atenți la modul în care îți gestionează boală, mai ales vara!

Medicii susțin că diabetul este o boală cronică, care trebuie controlată în permanență. De exemplu, în lipsa administrării tratamentului sau a dietei, se poate ajunge fie la hipoglicemia sau de hiperglicemie. Sau la complicații mult mai grave. Iar vara există un risc foarte mare pentru ambele complicații, de aceea, pacientul cu diabet zaharat trebuie să țină cont de anumite reguli care îl pot scuti de probleme.

Te-ar mai interesa: STUDIU. S-a aflat care este legătura dintre colest...

Căldura influențează glicemia:

Vara, căldura va influența glicemia din sânge. Cu atât mai mult va modifica nivelul de zahăr din sânge, dacă de exemplu, nu ești corect hidratat sau dacă ai făcut un efort intens.

Iată cum ținem sub control glicemia vara:

  • Trebuie să bei apă, cât mai multă apă. În situația în care faci sport vara și vrei să nu te deshidratezi, ia cu tine mai multe sticle cu apă. Sau băuturi speciale, destinate sportivilor. Ideea este să conțină electroliți.
  • Nu uita să-ți ajustezi doza de inulină. Evident, la recomandarea medicului tău diabetolog.
  • Nu sta la soare fără protecție. Explicația este aceea că poți să faci o arsură solară și implicit să te deshidratezi. Iar ulterior, apare creșterea nivelului de zahăr din sânge. În cazul tău, cremele cu SPF mare sunt obligatorii!
  • În sezonul estival trebuie să-ți măsori glicemia mult mai des decât în alte zile. Trebuie să te convingi că este totul în grafic.
  • Ideal este să ai la tine bomboane în cazul unei crize de hipoglicemie.
  • Ai grijă să mănânci regulat. În felul acesta vei evita scăderea glicemiei.
  • Când pleci în vacanță mare atenție la kitul de glucagon și mai ales unde îți ții insulina. Acestea trebuie să stea la răcoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private