luni, septembrie 20, 2021

Deși multe femei cred că sutienul dăunează sănătății sânilor, trebuie să vă informez că purtarea sutienului este uneori binevenită, iar alteori este de evitat, în funcție de situația în care te afli. De

exemplu, în timpul zilei, la școală sau la serviciu, sutienul este recomandat, nu dăunează sănătății sânilor și prin urmare îl poți purta liniștită.

Se lasa sânii de la purtatul sutienului?
Deși am auzit multe persoane care consideră că sânii ar fi alcătuiți din mușchi, aceștia de fapt nu sunt formați din țesut muscular, ci sunt cu precădere țesut gras, adipos, în interiorul căruia se găsesc glandele mamare. Țesuturile sunt susținute de piele și de fibre care pătrund în interiroul respectivelor glande, și de mușchii pectorali, care sunt situați sub sâni.

Acești mușchi pot fi antrenați

pentru a se dezvolta și a ajuta la fermitatea sânilor.

Din acest motiv, acțiunea de susținere naturală a sânilor este de cele mai multe ori limitata de gravitație și astfel, insuficientă. Așa că, pentru o mai bună susținere a sânilor, de multe ori se impune purtarea sutienului.

Poartă sutien sau bustieră când faci sport
Astfel, mai ales în momentele în care faci sport, mișcările corpului suprasolicită țesuturile sânilor. În plus, având sânii susținuți într-un sutien potrivit, vei avea parte de mai mult confort.

Nu purta noaptea sutien
Situația în care nu este recomandat să porți sutien

este cea în care dormi. Noaptea nu este indicat să porți sutien. Mai mult, există cercetători care ne atrag atenția asupra riscului de a purta sutien mai mult de 12 ore, risc ce implică apariția nodulilor, a durerilor sau chiar poate crește incidența cancerului de sân.

Există și o categorie de sutiene pe care este bine să o eviți cu totul și anume cea a sutienelor cu sârmă, acestea supunând la o presiune prea mare sânii, lucru ce va provoca leziuni sau chiar hematoame.

Francezii susțin că sutienul cauzează lăsarea sânilor
Pe de altă parte, francezii au întreprins un studiu desfășurat

pe 15 ani și au concluzionat că purtarea sutienului accelerează procesul de lăsare al sânilor.

Acest studiu a apărut totuși după ce ani de zile femeile au fost sfătuite să poarte sutien întrucât vor avea parte de o mulțime de beneficii printre care reducerea durerilor de spate până la încetinirea procesului de lăsare a sânilor.

Pentru că studiul lui Rouillon a fost realizat pe femei tinere, el susţine că rezultatele nu pot fi generalizate. „Ar putea fi periculos să sfătuim toate femeile să renunţe la purtatul sutienelor, având în vedere că participantele la studiu nu au reprezentat un eşantion

reprezentativ pentru întreaga populaţie. O mamă în vârstă de 45 de ani care ar înceta să mai poarte sutien nu ar avea niciun beneficiu”, a explicat Rouillon.

Ultimele stiri