joi, septembrie 16, 2021

Celulita este o problemă de ordin estetic ce afectează aspectul uniform al pielii. Aceasta se manifestă preponderent la femei, însă poate fi întâlnită și în cazul bărbaților. Adesea, aceasta este asociată

cu un stil de viață nesănătos.

Aceasta se manifestă atunci când, sub piele, depunerea țesutului adipos nu este uniformă. Drept urmare, aspectul pielii capătă o textură vizibilă. Adesea, celulita apare în zonele corpului predispuse la depunerea neuniformă a țesutului adipos, precum: coapse, fese, picioare și brațe.

Cum elimini celulita?

În funcție de severitatea problemei, celulita poate fi mai ușor sau mai dificil de îndepărtat. În unele cazuri, schimările stilului de viață pot fi suficiente.

Prevenirea, însă, este cea mai bună metodă de a elimina acest risc, consideră Cori Grămescu, expert în nutriție

și fitness. Ea explică ce putem face pentru a preveni și elimina celulita.

„În sezonul cald punem preț și mai mare pe aspectul pielii și căutăm soluții cum scăpăm ușor de celulită sau metode eficiente pentru a căpăta un aspect plăcut al pielii.

Din păcate, ușor nu prea putem să scăpăm de celulita profundă. Dacă intervenim într-un stadiu incipient, reușim să câștigăm teren și să eliminăm celulita. În această situație, o schimbare a regimului alimentar, asigurarea unui nivel optim de hidratare și creșterea activității sportive, împreună cu un program regulat de masaj, de obicei rezolvă problema.

Însă, dacă avem de luptat cu o celulită în stadiu avansat, trebuie să apelăm la tehnici mult mai sofisticate, pe lângă dietă, hidratare și sport. Putem apela la un program mixt de mezoterapie, radiofrecvență, criolipoliză și cavitație, împreună cu masaj fitness sau alte tipuri de masaj profund. Astfel, vom obține cu siguranță rezultate notabile, dar cu investiții semnificative de timp și bani.

Din acest motiv e foarte important să adoptăm din adolescență sau din primii ani de maturitate un stil de viață echilibrat, activ”, scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Ultimele stiri