Sari la conținut

Cum faci înghețată care nu îngrașă. Pot mânca și diabeticii

Sursa foto: Pixabay

Din cuprinsul articolului

Cum faci înghețată care nu îngrașă. Pot mânca și diabeticii, apropos. Este foarte simplu să-ți faci acasă înghețată cu puține calorii și fără zahăr. Iată cum: 

 

Cum faci înghețată care nu îngrașă este o întrebare frecventă a celor care iubesc înghețata și care, din diverse motive, trebuie să evite consumul acestui desert delicios.

Sursa foto: PixabayEste vară, este cald și o înghețată este binevenită pentru a ne răcori și pentru a ne îndulci ziua. Dar suntem la dietă și ne e teamă de calorii… Sau avem restricții din diferite motive de sănătate.

Ori poate ne-am hotărât să devenim raw vegani și vrem ceva să se încadreze în noul stil de viață.

Iată că există o grămadă de rețete simple pentru a ne bucura de înghețată sănătoasă și bună la gust.

Alege fructele care îți plac

Dacă adori fructele de pădure, atunci poți obține o înghețată perfectă cu fructele tale preferate congelate. Ori le cumperi deja congelate de la supermarket, ori le iei proaspete și le ții puțin la congelator. Efectul va fi același.

Ai nevoie de 100 de grame de fructe de pădure, asta dacă nu vrei porție dublă sau mai faci pentru cineva, și o banană sau un avocado. Tu alegi ce-ți place. Toate sunt la fel de sănătoase, cu un conținut bogat de nutrienți de care organismul tău are nevoie.

Așadar, îți vei face o înghețată sănătoasă bazată pe vitamine, minerale și fără zahăr adăugat.

Sursa foto: Pixabay

Pune fructele într-un blender, apasă pe buton și ai înghețata preferată cât ai clipi.

 

Poți alege fructe cu un conținut mai mare de apă sau mai puțin dulci, ceea ce este recomandat și pentru diabetici. Așadar, poți obține înghețată din citrice, foarte bună și sănătoasă. Și se face la fel de simplu: pur și simplu amesteci totul în blender.

Dacă ai musafiri și vrei să oferi înghețată făcută în casă, poți pune compoziția în diferite forme și le lași o oră sau două la congelator.

Dacă iubești ciocolata, este la fel de simplu. Pur și simplu mixezi cacao sau carob cu banană ținută la congelator până îngheață.

Nu-i așa că este simplu? Alte rețete care să te inspire, găsești și aici.

Să-ți fie de folos și poftă bună!

 

Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel