Sari la conținut

Cum faci piftia sănătoasă. Nutriționist: „Așa reducem conținutul de grăsimi”

Sursă: Kanald
Piftia - alimentul de Sărbători prietenos cu silueta

Cum faci piftia sănătoasă. Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a explicat ce reguli trebuie să respectăm în așa fel încât să nu ne punem sănătatea în pericol de Crăciun și Revelion.

„Pentru mesele de sărbătoare, cel mai important lucru de care trebuie să ținem cont este mărimea porțiilor și bineînțeles cum combinăm alimentele. Putem mânca din alimentele preferate câte puțin pentru a ne satisface pofta, însă niciodată la aceeași masă și sarmale, și friptură, și cozonac.

În ceea ce privește prepararea alimentelor tradiționale, putem apela la curcan sau vită pentru a reduce din conținutul de grăsimi. De exemplu, sarmalele se pot face din amestec de pulpă de porc și vită, fără grăsime animală adăugată sau afumătură. De asemenea, friptura de curcan la cuptor este o alternativă foarte bună la friptura de porc, pe care este indicat să o asociem cu o varietate de salate de legume în locul cartofilor prăjiți sau la cuptor. În plus, este indicat să preparăm piftia din carne de curcan și nu de porc.

Iar prăjiturile pot fi completate cu fructe de sezon precum portocale, mandarine, ananas și papaya, care ajută la eficientizarea digestiei”, a spus Cori Grămescu într-un interviu exclusiv DC News.

Ce combinații alimentare sunt interzise, mai ales de sărbătorile de Crăciun și Revelion?

„Asocierile dintre preparate care conțin cantități ridicate de carbohidrați și de grăsimi sunt cele mai periculoase pentru sănătatea și silueta noastră. De asemenea, la Crăciun și Revelion trebuie să fim atenți și la consumul de alcool care nu face altceva decât să sporească aportul caloric pe care îl consumăm”, a mai spus Cori Grămescu pentru DC News.

Atenție la ultima săptămână de post!

„În ultima săptămână de post este indicat să consumăm morcov, ţelină, păstârnac, pătrunjel, ridichi, sfeclă, gulii, cartofi dulci, precum şi ardei sau roşii, legume fibroase care ne vor ajuta sistemul digestiv să facă față mai ușor meselor de sărbătoare ce vor urma”, a spus Cori Grămescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel