Când vine vorba de scoțișoară, foarte mulți oameni știu că se folosește în special la orezul cu lapte pentru a-i da aromă, însă, scoțișoara este și ea un ingredient minune, care ne ajută să ardem grăsimi mult mai rapid. Se spune că scoțișoara era un condiment prețios pe vremuri și că Alexandru cel Mare a ars întreaga provizie pe un an la moartea soției lui.
Iată cum se fac delicioasele și sănătoasele rulouri de scoțișoară
Ai nevoie să întinzi blatul pe masă și să-l pudrezi cu următoarele ingrediente
zahăr brun
scoțișoară
2 lingrui de unt
Pentru galzură ai nevoie de
2 linguri de unt
2 lingrui de cremă pentru tiramisu
jumătate de suc de la o lămâie
esență de vanilie
jumătate de ceașcă de zahăr pudră
Topește untul, iar într-un castron amestecă zahărul cu scoțișoara. Rulează coca pe o tavă peste care ai pus hartie de copt și unde-o cu unt, apoi pudreaz-o cu scoțișoară și zahăr. Rulează coca și taie bucățele mici pe care le lași în tavă și bagă tava la cuptor până când se fac aurii.
În timp ce rulourile sunt la cuptor, într-o tigaie amestecă ingredientele pentru glazură. Amestecă crema pentru tiramisu cu untul, apoi adaugă zahărul pudră și la final lămâia și esența de vanilie.
Cu ajutorul unei spatule toarnă glazura peste rulouri.
Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…
Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…
Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…
România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…
Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…
Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…