Cum faci rulouri de scoțișoară în doar 30 de minute

Când vine vorba de scoțișoară, foarte mulți oameni știu că se folosește în special la orezul cu lapte pentru a-i da aromă, însă, scoțișoara este și ea un ingredient minune, care ne ajută să ardem grăsimi mult mai rapid. Se spune că scoțișoara era un condiment prețios pe vremuri și că Alexandru cel Mare a ars întreaga provizie pe un an la moartea soției lui.

Iată cum se fac delicioasele și sănătoasele rulouri de scoțișoară

Ai nevoie să întinzi blatul pe masă și să-l pudrezi cu următoarele ingrediente

zahăr brun

scoțișoară

2 lingrui de unt

Pentru galzură ai nevoie de 

2 linguri de unt

2 lingrui de cremă pentru tiramisu

jumătate de suc de la o lămâie

esență de vanilie

jumătate de ceașcă de zahăr pudră

Topește untul, iar într-un castron amestecă zahărul cu scoțișoara. Rulează coca pe o tavă peste care ai pus hartie de copt și unde-o cu unt, apoi pudreaz-o cu scoțișoară și zahăr. Rulează coca și taie bucățele mici pe care le lași în tavă și bagă tava la cuptor până când se fac aurii.

În timp ce rulourile sunt la cuptor, într-o tigaie amestecă ingredientele pentru glazură. Amestecă crema pentru tiramisu cu untul, apoi adaugă zahărul pudră și la final lămâia și esența de vanilie.

Cu ajutorul unei spatule toarnă glazura peste rulouri.

 

 

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

9 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

9 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

10 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

10 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic