Sari la conținut

Cum faci suficientă mișcare vara? (P)

Copii sau adulți, cu pasiuni și interese diverse, cu toții ne putem bucura de experiențele inedite din timpul verii. Vara este sezonul de care putem profita din plin pentru a face suficientă mișcare, astfel încât stilul de viață să fie unul activ. Care sunt modalitățile pe care le ai la dispoziție în timpul verii să faci suficientă mișcare? Iată câteva idei de activități, cum te poți pregăti pentru acestea, respectiv ce avantaje oferă fiecare dintre ele.

Drumeții și hiking 

Vremea bună și temperaturile ridicate din timpul verii te îndeamnă mai mult decât în orice moment al anului să explorezi natura. Într-adevăr, vara este sezonul perfect pentru drumeții și hiking, șansa perfectă de a face mișcare și de a te bucura de peisaje. Alege traseele potrivite nivelului tău de pregătire fizică și petrece timp suficient în natură, astfel încât să te încarci cu energie pentru tot restul anului. 

Ciclism 

Mersul pe bicicletă este o altă activitate excelentă pentru vară. Dacă nu ai bicicleta și echipamentul necesar, poate că este momentul să îți alegi, încet-încet, tot ceea ce este nevoie pentru a te aventura în cele mai frumoase și pline de aventură plimbări pe două roți. 

Poți alege să mergi cu bicicleta în parc, într-o plimbare de seară sau de weekend sau să explorezi trasee de ciclism în oraș sau în afara acestuia. În funcție de scopul pe care îl ai, va fi nevoie să alegi bicicleta și echipamentul adecvat. 

Fotbal 

Un meci de fotbal cu prietenii este oricând binevenit, dar mai ales în timpul verii, când vremea îți permite. Fotbalul este o activitate fizică dinamică, implicând atât alergarea, cât și utilizarea mușchilor din întregul corp, devenind astfel una dintre cele mai bune modalități de a face mișcare în timpul verii. Ia-ți echipamentul adecvat, alege-ți încălțămintea perfectă de pe PUMA ghete de fotbal de interior și îți poți suna prietenii să vă întâlniți la o sesiune de antrenament cardiovascular, îmbunătățire a forței și rezistenței musculare, îmbunătățire a coordonării și agilității și o sesiune de socializare – pentru că toate acestea sunt beneficii de care poți profita printr-un simplu meci de fotbal. 

Înot și sporturi acvatice 

Vara înseamnă apă, mare și soare, fiind astfel momentul ideal de a practica înotul, unul dintre cele avantajoase sporturi pentru starea de sănătate a oricărei persoane. Înotul lucrează mai multe grupe musculare și este o modalitate excelentă de a te menține în formă, așa că profită și înoată în piscină, în lac sau în mare, oriunde îți permite timpul sau bugetul pe care îl ai. 

Echipamentul necesar pentru fiecare sport practicat 

Oricare ar fi activitatea sportivă pe care alegi să o practici pe timpul verii, este important să porți echipamentul adecvat pentru a fi în siguranță și pentru a te simți confortabil. Îmbrăcămintea și încălțămintea adecvată sau bețele de trekking sunt absolut necesare pentru activități de drumeție și hiking, pantofii potriviți sau articolele specifice de pe Mănuși de portar pentru copii vor fi necesare pentru un meci de fotbal, iar accesoriile de înot te vor ajuta să te bucuri de experiențe plăcute în apă. 

Amintește-ți că este important să practici acea activitate care îți provoacă plăcere și care se potrivește, în același timp, nivelului tău de pregătire fizică. Mișcarea în aer liber din timpul verii poate aduce multe beneficii sănătății tale fizice și mentale, însă este important să te asiguri că beneficiezi de protecția adecvată și poți porni în aventură. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel