joi, decembrie 1, 2022

Aprinderea unei lumânări este un mic ceremonial, la îndemâna oricui. Lumanarile au fost folosite in ceremonii si ritualuri spirituale inca din cele mai vechi timpuri in toate culturile popoarelor. Ele combina energia sacra a focului cu vibratia culorilor si cu forta gandului care dedica ritualul aprinderii focului pentru un scop anume.

Lumanarile insotesc toate ritualurile vietii si mortii (botez, nunta, inmormantare, pomenire), toate sarbatorile spirituale importante (Craciun, Paste), toate ceremoniile religioase, toate momentele festive din viata unui om, potrivit acvaria.com

  • Lumanarea de nunta sau de botez are scopul de a lumina noua cale pe care a pornit cuplul sau copilul nou nascut.
  • Lumanarile de pe tort au scopul de a celebra varsta implinita, dar si de a lumina anul care vine pentru sarbatorit.
  • Candela pastreaza vie memoria unei persoane decedate.
  • Artificiile sunt si ele un simbol magic al lumanarii, extins la nivel macro.
  • Lumanarile din brad, de altadata, s-au inlocuit cu instalatiile de pom, dar care imita de fapt tot lumina sacra a lumanarii.
  • Lumanarile, in Feng-Shui, reprezinta elementul FOC.
  • Alegerea culorii si a zilei specifice imprima o vibratie specifica acestui ritual.

In momentul aprinderii lumanarii concentreaza-te asupra scopului ales (sanatate, dragoste, bani etc), verbalizaaza cu voce tare sau in gand scopul propus („aprind aceasta lumanare pentru…”) sau dedic-o altei persoane. Dedicarea este foarte importanta!

Te-ar mai interesa: Legenda fotbalului internațional internat în spita...

Transforma aprinderea lumanarii intr-un scurt ritual personal de concentrare si meditatie, transmitand astfel gandul bun in legatura directa cu proprietatile lumanarii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private