duminică, octombrie 2, 2022

Diabetul este o afecțiune cronică și afectează viața intimă atât în mod direct, cât și indirect.

  • Căile directe sunt în cazul în care există o schimbare fiziologică, cum ar fi uscăciunea vaginală, incontinența, libidoul redus și ejaculare retrogradă.
  • Factorii indirecți sunt stresul gestionării diabetului, nivelurile reduse de energie, stilul de viață inactiv și alte condiții de sănătate care trebuie îngrijite.

Diabetul se dezvoltă adesea cu o serie de alte afecțiuni – cele mai frecvente fiind:

În plus, trebuie să ne ocupăm de aspectele emoționale ale anxietății și depresiei. Diabetul poate fi foarte stresant, ducând la o lipsă generală de energie, care este esențială pentru o viață intimă bună. Acest lucru poate fi foarte frustrant dacă unul dintre partenerii din cuplu este diabetic și au avut o viață intimă fericită până atunci.

Te-ar mai interesa: Zodia cea mai prefăcută și vicleană. MARE ATENȚIE ...

Probleme intime datorate diabetului la bărbați

Diabetul afectează toate sistemele corpului, inclusiv sistemul circulator și cel nervos. Acest lucru duce la două probleme majore în viața intimă a bărbaților:

  • Disfuncție erectilă: cunoscută în mod obișnuit sub denumirea de DE, aceasta se datorează testosteronului redus și afectează aproape 50% dintre bărbații cu diabet zaharat. De fapt, multe cazuri de diabet sunt diagnosticate atunci când un pacient se plânge de DE. Acesta este un rezultat direct al aportului de sânge și nervi afectat de diabet.
  • Ejaculare retrogradă: Ejacularea retrogradă este atunci când ejacularea are loc în direcția inversă, ceea ce, de asemenea, nu permite o viață intimă bună.

În plus, există stresul de a gestiona în mod regulat diabetul zaharat cu modificări ale dietei și stilului de viață, ceea ce pot afecta și ele, ducând la lipsa de interes.

Probleme intime datorate diabetului la femei

Din nou, aportul nervos și aportul de sânge sunt afectate ducând la lipsa libidoului. Prin urmare, femeile, în general, își pierd interesul pentru contactul intim și s-ar putea să nu fie la fel de interesate ca înainte. În plus, atunci când sunt diagnosticate în anii următori, femeile se confruntă și cu incontinență urinară, ceea ce se adaugă și problemei.

Te-ar mai interesa: Andreea Tonciu a rupt tăcerea despre scandalul naș...

Mucoasa vaginală se usucă din ce în ce mai mult, ceea ce se adaugă la lipsa libidoului, deoarece uscăciunea vaginală poate provoca relații intime dureroase care se adaugă și ele la lipsa de interes. Nu este o problemă izolată, ci o mulțime dintre ele, fiecare strâns legată de cealaltă.

Modalități de gestionare a problemelor intime în timpul diabetului

Deși inițial, poate fi foarte impozant, diabetul este o afecțiune cronică și există modalități de a gestiona problemele asociate, inclusiv viața intimă.

Te-ar mai interesa: Dieta cu care Cristina Șișcanu a slăbit 27 de kilo...

Primul și cel mai important aspect ar fi să vorbești cu partenerul tău și cu medicul tău despre problemă.

  • Îmbunătățiți lubrifierea vaginală folosind metode artificiale.
  • Suplimentele hormonale pot îmbunătăți libidoul și pot reduce uscăciunea.
  • Menținerea unui stil de viață activ și alimentația sănătoasă sunt esențiale pentru a menține un nivel bun de energie.
  • Consultați medicul despre modalitățile de gestionare a incontinenței urinare.

Diabetul are un impact semnificativ asupra vieții intime, dar este la fel de important să continuați să aveți o viață intimă activă chiar și după diabet, astfel încât calitatea generală a vieții și relația să nu fie afectate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private