sâmbătă, mai 30, 2020

Veniți de la Humanitas Hospital Research, Milano, Italia doi medici renumiți, dr. Paola Magnoli și Umberto Cariboni ne-au împărtășit care sunt noutățile în materie de investigație pentru depistarea cancerului de sân.

 

Ecografia Doppler

“Este recomandată deoarece se cunoaște corelația dintre culoare și densitate, iar datorită vascularității crescute aceasta ar putea fi folosită pentru a caracteriza leziunile maligne.”, spune dr. Magnoli.

Citește și:

Elastografia

“Se recomandă atunci când trebuie să deosebim dintre o leziune malignă sau benignă, cele maligne fiind mai tari decât cele din urmă, iar acest test ne arată gradul de rigiditate”

 

Ecografia 3D

“Este folosită pentru o mai mare acuratețe în ceea ce privește structurile anatomice și marginile tumorii. În spitalul Humanitas, ecografia Doppler este folosită pentru a caracteriza nodulii, dar folosim elastografia pentru a confirma suspiciunile.”

Citește și:

 

Biopsia – “o metodă rapidă, sigură și simplă de a obține un diagnostic sigur prin examenul histopatologic.” , încheie doctor Magnoli.

 

Doctorul Umberto Cariboni ne vorbește pentru Doctorul Zilei despre 2 tehnici noi prin care se realizează operația de mastectomie.

 

Mastectomia cu păstrarea pielii

 

“Prin păstrarea pielii se vrea îndepărtarea glandei mamelare, aoreola și se conservă pielea sânului. Acest tip se recomandă când tumora invadează complexul areolar sau când este foarte mare.”, explică medicul.

Citește și:

 

Mastectomia prin păstrarea complexului areolo-mamelonar

“Se scoate glanda mamară, păstrând pielea și mamelonul cu o posibilitate imediată de reconstrucție prin proteze anatomice intrapectorale.”, spune doctorul Cariboni.

Parteneri