marți, mai 11, 2021

Candidoza este una dintre cele mai întâlnite infecții ale aparatului genital. Se estimează că 35% din totalul doamnelor din întreaga lume dezvoltă candida albicans la un moment dat.

Leucoreea (scurgere

vaginală cu miros caracteristic) reprezintă una dintre principalele simptome. Aceasta poate fi însoţită de disurie (n.r. – greutatea de a urina), dispareunie (n.r. – durere violentă în timpul contactului sexual), mâncărimi sau miros neplăcut, senzaţie de arsură vulvară. Şi secreţiile abundente însoţite de usturimea exacerbată de contactul sexual trebuie să dea de bănuit.

O reţetă clasică pentru candidoză, cunoscută din vremuri îndepărtate, este cea alcătuită dintr-un amestec de plante. Aveţi nevoie de: gălbenele – 30 g, urzică vie – 10 g, răchitan – 10 g, muşeţel

– 15 g, coada-calului – 20 g, troscot – 20 g, urzică albă moartă – 30 g, coada-şoricelului – 15 g şi salvie – 10 g. Se infuzează o linguriţă cu acest amestec în 250 ml de apă clocotită, timp de zece minute. Se beau trei căni pe zi, până când afecţiunea dispare.
Dizolvaţi două linguriţe cu bicarbonat de sodiu în doi litri de apă şi, separat, două linguriţe cu zeamă de lămâie tot în doi litri de apă. Spălaţi-vă seara, alternativ, într-o zi cu lichid cu bicarbonat şi în altă zi cu lichid cu zeamă de lămâie.

 

Ultimele stiri

Parteneri