vineri, iulie 23, 2021

Cum îți dai seama că ai Covid? Simptomele variantei indiene a Covid sunt cele ale unei „răceli urâte”

Oamenii de știință englezi au ajuns la concluzia că unele dintre cele mai frecvente simptome pe care

le au perosanele cu Covid sunt durerea de cap, usturimea în gât și curgerea nasului. Prof. Tim Spector a condus un studiu legat de această boală și simptomele ei.

Simptomele variantei indiene a Covid sunt cele ale unei „răceli urâte”

Spector spune că infectarea cu noua variantă Delta seamănă mai curând „cu o răceală urâtă”, cel puțin în cazul persoanelor mai tinere. Dar, cu toate că nu se simt foarte rău, ar putea fi contagioși și să-i pună pe alții în pericol, potrivit BBC.

Prin urmare, cercetătorul englez sugerează că oricine persoană care are simptomele unei răceli și vrea să fie

sigur că nu are Covid, ar trebui să facă un test.

Cum îți dai seama că ai Covid?

Potrivit autorităților medicale, simptomele clasice de Covid la care ar trebui să fie atenți oamenii sunt:

  • tuse
  • febră
  • pierderea mirosului sau a gustului
Cu toate acestea, prof. Spector spune că, în prezent, aceste simptome sunt mai puțin frecvente, în baza datelor primite de echipa lui de studiu de la mii de oameni care și-au înregistrat simptomele într-o aplicație.
„De la începutul lunii mai, ne-am uitat la simptomele cele mai frecvente avute de utilizatorii aplicației și nu mai sunt aceleași”,

a mai spus Spector. .

Schimbarea pare legată de creșterea numărului de cazuri cu varianta Delta, identificată pentru prima dată în India și care reprezintă acum 90% din cazurile de Covid din Marea Britanie.

Febra rămâne destul de frecventă, dar pierderea mirosului nu mai aproape printre simptome

Febra rămâne destul de frecventă, dar pierderea mirosului nu mai apare între primele 10 simptome, spune prof. Spector.

„Această variantă pare să funcționeze ușor diferit. Oamenii s-ar putea să creadă că au o simplă răceală și să meargă la petreceri, unde ar putea să infecteze și

alți oameni. Credem că acest lucru ar putea fi o mare problemă. Dacă ești tânăr, oricum vei avea simptome mai ușoare. S-ar putea să simți că ai o răceală rea sau o senzație de epuizare și atunci trebuie să rămâi acasă și să faci un test”, a dezvăluit Tim Spector.

În mod similar, studiul realizat de Imperial College London pe mai mult de un milion de oameni din Anglia – când varianta Alpha sau cea britanică erau dominante – a descoperit o gamă largă de simptome legate de Covid.

Pe lângă simptomele clasice, se numără:

  • Frisoanele
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Ddurerile de cap
  • Durerile musculare erau

    printre cele mai frecvente, alături de simptomele clasice.

„Există multe alte simptome asociate cu Covid-19. Ele, însă, pot avea o altă cauză și nu reprezintă un motiv suficient de puternic pentru a face un test. Dar dacă vă îngrijorează simptomele pe care le aveți la un moment dat, solicitați sfatul medicului”, a mai spus Spector.

Ultimele stiri

Parteneri