Categories: Stil de viaţă

Cum îți dai seama dacă ouăle provin de la găini bolnave. Atenție la aceste aspecte

Din cuprinsul articolului

Ouă proaspete sau vechi. Ouăle sunt printre cele mai nutritive alimente, însă pot deveni un pericol pentru sănătate dacă sunt vechi, provin de la păsări bolnave sau nu au fost păstrate în condiții bune. 

Ouăle pot fi contaminate cu Salmonella, o bacterie care produce la oameni toxiinfecții alimentare care se manifestă prin febră, vărsături, dureri abdominale însoţite de diaree.

Exista cateva trucuri prin care poti afla daca ouale provin de la gaini sanatoase sau nu. Iata la ce indicii sa fiti atenti:

• Rezistenta si densitatea cojii: daca abia ca atingeti oul si se sparge, mergeti mai departe. Cu cat dieta gainii este mai bogata, cu atat coaja este mai rezistenta. Un ou nu se sparge asa usor daca este sanatos.

• Culoarea galbenusului: Majoritatea consuma oua cu un galbenus deschis la culoare. Aceasta nu este culoarea ideala. Galbenusul oului ar trebui sa fie portocaliu- cu cat este culoarea mai inchisa, cu atat mai bine.

• Densitatea galbenusului: Ar trebui de asemenea sa verificati densitatea galbenusului pentru a determina calitatea oului.

Galbenusurile provenite de la gainile sanatoase sunt mai groase si mai rotunde. Asta inseamna un gust mai bun si mai multi nutrienti.

Cercetatorii atrag atentia asupra importantei unei gaini cu nutritie buna. Un studiu demonstreaza faptul ca un consum crescut de beta caroten, al gainii, creste si nivelul de beta caroten din ou.

Cum testați prospețimea ouălor

Cea mai simplă metodă de a testa prospeţimea ouălor este să le cufundaţi într-un castron cu apă. Unul foarte proaspăt se va lăsa imediat la fund datorită greutăţii sale. Unul mai puţin proaspăt, în care a pătruns aerul, se va lăsa mai greu la fund, iar dacă este stricat va pluti.

O altă metodă de a verifica starea ouălor este să să spargeţi unul dintre ele într-o farfurie. Dacă gălbenuşul este rotund şi compact şi rămâne în centrul oului, înseamnă că acesta este proaspăt. În schimb, dacă gălbenuşul se dispersează, înseamnă că oul este vechi.

Recent Posts

Cele patru previziuni sumbre ale lui Rasputin care s-au adeverit deja

Grigori Rasputin, misticul rus și consilier al familiei regale, a fost subiectul fascinației și al…

o oră ago

Zodii care își găsesc adevărate dragoste după Paște. Numerolog: Ei vor avea parte de o întâlnire care le schimbă viața la 180°

Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse care sunt zodiile norocoase care…

2 ore ago

Planta miraculoasă cu efecte vindecătoare pentru ficat. Înflorește în luna Mai

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, care este planta din care…

2 ore ago

Ce și cum mâncăm de Paște. Medicul Tudor Ciuhodaru: 10 reguli esenţiale pentru a nu ajunge la urgențe

Medicul Tudor Ciuhodaru a prezentat zece recomandări de urmat pe care românii trebuie să le…

3 ore ago

Superstiții de Paște. Lidia Fecioru: ”Să nu uităm să ducem un bănuț să-l sfințim la biserică, în ziua de Paște”

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre tradițiile și superstițiile specifice…

3 ore ago

Cum îți dai seama dacă cineva este invidios pe tine? 3 semne evidente

În lumea complicată a relațiilor umane, întâlnim uneori oameni care nu ne doresc întotdeauna binele.…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic