Sari la conținut

Cum îți detoxifiezi organismul în mod natural? Cele mai bune alimente

Organismul are propriul sistem natural de detoxifiere. Cu toate acestea, stilul de viață nesănătos poate duce la acumularea de toxine în corp, iar organele responsabile pentru curățare pot fi suprasolicitate.

În acest caz, dacă organismul nu mai elimină singur toxinele în mod corespunzător, este indicat să urmezi o ușoară cură de detoxifiere.

Acest lucru implică adoptarea unui stil de viață sănătos și consumul alimentelor care stimulează eliminarea toxinelor și substanțelor dăunătoare acumulate.

Alimente pentru detoxifiere

Merișoare

Merisoarele sunt bogate în antioxidanţi, care protejează celulele de la daunele provocate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt asociați cu creșterea inflamației în organism și dezvoltarea unor boli grave, precum cancerul. Merișoarele sunt excelente pentru eliminarea acestor toxine.

Lămâi

Lămâia acţionează că un energizant natural care ajută la combaterea unor simptome legate de acumulările de toxine şi, în plus, conţine cantităţi mari de vitamina C şi alţi antioxidanţi importanți pentru detoxifierea naturală. Aceştia protejează ficatul şi elimina chimicalele din corp, scrie Click! pentru Femei.

Broccoli

Broccoli conţine de două mai multă vitamina C decât portocalele, aproape la fel de mult calciu precum laptele integral (cu o rată mai bună de absorbţie), dar și seleniu (care este bun pentru prevenirea și combaterea cancerului și altor boli. Acesta este recomandat mai ales în stare crudă, pentru a nu îi pierde proprietățile prin gătire.

Sparanghel

Sparanghelul se află pe lista celor mai cunoscute alimente pentru curățarea organismului. Acesta este, de asemenea, benefic pentru protejarea inimii, luptă împotriva cancerului și previne îmbătrânirea prematură. Este bun mai ales pentru curățarea ficatului, organul cel mai important pentru detoxifierea naturală.

Usturoi

beneficiile usturoiului

Usturoiul este un aliment important pentru susținerea funcțiilor hepatice. Acesta are multiple substanțe active, precum alicina, care acționează precum un antioxidant puternic. Astfe, luptă împotriva celor mai temute boli. Din fericire, dacă nu îți place gustul, îl poți consuma sub formă de supliment alimentar.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: