Sari la conținut

Cum îți faci acasă cartofi prăjiți ca la fast-food, dar în varianta sănătoasă

Cartofii prăjiți de la fast-food sunt delicioși și ne fac să devenim dependeți, însă conțin nu mai mult, nici mai puțin de 40 de ingrediente. Sunt foarte mulți aditivi alimentari, care le păstrează aroma pentru a fi transportați în toată lumea.

Iată cum îi prepari acasă ca să fie sănătoși, dar mai gustoși decât rețata originală

Decojește 3 cartofi și taie-i subțiri cum sunt cei de la fast-food. Taie un cartof pe lungime și apoi iar pe lungime.

Ai nevoie de ulei de alune rafinat, dar poți folosi și ulei de soia

Rețeta originală spune să adaugă dextroză, care este un cuvânt pretențios pentru zahăr

Adaugă într-un bol apă și sirop de porumb pentru a da cartofilor culoarea aurie. Pune cartofii în apă și lasă-i la frigider timp de 30 de minute

Între timp încălzește uleiul la 148 de grade celsius

Scoate cartofii din apă și usucă-i cu un șervețel înainte de a-i pune în baia de ulei. Adaugă-i în ulei și ține-i acolo timp de 90 de secunde

Scoate-i pe un șervețel și pune-i la congelator timp de 10-15 minute

Pentru a doua baie de ulei, ai nevoie de un alt ingredient. Untura de vită pe care îl pui în ulei

Fă-le a doua baie de ulei până când au culoare aurie și apoi adaugă un praf de sare

A.

 

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel