Sari la conținut

Cum îți îmbunătățești sănătatea intestinală? Scapă de problemele digestive și disconfort

probleme digestive
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Probleme digestive

Sănătatea intestinală este esențială pentru sănătatea generală a întregului organism. Digestia este responsabilă pentru eliminarea multor toxine și substanțe dăunătoare, fiind un proces fără de care organismul nostru nu ar putea supraviețui.

Digestia este responsabilă pentru hrănirea organismului, prin procesarea alimentelor ajunse în organism și transportarea nutrienților necesari în tot organismul.

De asemenea, aceasta ajută la eliminarea toxinelor și materiilor rămase după procesarea alimentelor. Totuși, este important de știut că, în anumite cauzuri, aceste toxine și subtanțe se pot acumula, afectând întreg organismul.

Astfel, metodele pentru îmbunătățirea sănătății intestinului sunt esențiale, susține Patricia Rusu, nutriționist. Iată 5 lucruri pe care le poți face pentru a avea un intestin mai sănătos.

5 metode pentru îmbunătățirea sănătății intestinale

„Există atât de multe lucruri de luat în considerare atunci când vine vorba de sănătatea intestinelor. Nu toate sunt legate de dietă, stresul joacă un rol uriaș în modul în care funcționează intestinul, trebuie să luați în considerare și utilizarea antibioticelor, utilizarea medicamentelor, produsele chimice etc.

DAR există câteva lucruri fundamentale pe care le poți face DE ASTĂZI pentru a-ți sprijini sănătatea intestinului:

1) Crește aportul de fibre. Asigură-te că mânănci suficiente fibre solubile (ovăz, fasole, mazăre, mere, pere, banane, căpșune, zmeură, avocado, citrice, semințe de chia, semințe de dovleac) pentru a-ți asigura că ajunge suficientă apă în intestine. De asemenea, trebuie să te asiguri că consumi suficientă fibră insolubilă pentru a adăuga volum în scaun și pentru a te asigura că lucrurile se mișcă (dovlecei, broccoli, varză, ceapă, castraveți, roșii, fasole verde, legume cu frunze întunecate, orez brun).

2) Asigură-te că ai un nivel adecvat de magneziu pentru a susține peristaltismul (stoarcerea și contactarea mușchiului intestinal) pentru a ajuta lucrurile din punct de vedere muscular să se miște prin sistemul dumneavoastră.

3) Probiotice – probioticele sunt bacteriile vii  care susțin sănătatea intestinului și sporesc proliferarea bacteriilor bune.

4) Reduce stresul – găsește o tehnică de gestionare a stresului care funcționează pentru tine. Respirație diafragmatică, meditație, jurnalizare, mers pe jos în natură.

5) Ai nevoie de apă pentru a-ți înmuia scaunul, astfel încât acesta să se poată deplasa mai ușor prin sistemul tău”, recomandă Patricia Rusu, nutriționist.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel