marți, iunie 28, 2022

Laura Ene, medic nutriționist, a explicat cum îți poți educa metabolismul. Este vorba despre 9 reguli care îl accelerează.

”Am auzit de foarte multe ori această teorie: Mă îngraș din cauză că am metabolismul leneș”, a scris dr. Laura Ene, pe contul său de Instagram.

Pentru că metabolismul este ”oglinda stilului nostru de viață”, este important să știm că aceste poate fi educat sau reeducat.

Te-ar mai interesa: Brățările: acele bijuterii de care nu ne putem lip...

Specialistul a explicat care sunt cele 9 reguli de care trebuie să ținem cont pentru accelerarea metabolismului.

9 elemente care accelerează metabolismul

”- Minimum 8 ore de somn pe noapte

– Minimum 2 litri de apă pe zi

– Minimum 5000 de pași pe zi

– Fără ciuguleli între mese

– Intermittent fasting de 8-10 ore

– Ultima masă la ora 18.00

– Fructe în prima parte a zilei

– Legume la fiecare masă

– Doar proteină cu legume la cină”, a scris dr. Laura Ene.


Cum putem păcăli pofta de dulce

Pofta de dulce ne dă veșnic dureri de cap, însă aceasta poate fi păcălită într-un mod sănătos.

”Încearcă să păcălești pofta de dulce cu o bucățică de ciocolată amăruie, cu un fruct, chiar și cu un fursec. Dar nu lăsa o gustare de poftă să se transforme într-o masă în bună regulă.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la o firmă ...

Dacă simți nevoia de o recompensă imediată, apelează la activitățile care îți fac plăcere, iar hormonii fericirii își vor face treaba fără să te împovăreze cu calorii nedorite”, a mai scris dr. Ene pe contul său de socializare.

Băuturile carbogazoase, efecte nocive asupra ficatului. Dr. Ene: La fel cum o face alcoolul

„Doza zilnică recomandată pentru un bărbat sănătos în ceea ce priveşte alcoolul ar fi de două pahare de vin. Paharul însemnând aproximativ 250 ml sau două pahare de bere de 330 ml fiecare, fie două pahare de tărie de 50 ml fiecare. Alcoolul este un toxic pentru ficat. Mai mult de aceste doze, deja poate să facă multe daune în corp.

Te-ar mai interesa: Casa părintească a lui Arsenie Boca, scoasă la vân...

O femeie poate consuma o doză de alcool pe zi, din cele menţionate mai sus”, a explicat medicul Laura Ene, la ”Sfat de Sănătate” de la Antena 3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private