sâmbătă, martie 6, 2021

Conform celei de-a 4-a ediții a Statisticii Bolilor Cardiovasculare în Europa 2012, bolile inimii și ale sistemului circulator sunt cauza principală a decesului în Europa, reprezentând peste 4 milioane de decese în fiecare an. Există peste 1.9 milioane de decese în Uniunea Europeană, iar 43% dintre femei și 36% dintre bărbați mor din cauza bolilor cardiovasculare.

Statisticile arată că bolile cardiovasculare sunt principalul factor de deces și în România.

Pentru a preveni bolile de inimă, îți poți prepara acasă din doar trei ingrediente un adevărat ”medicament”:

Ingrediente pentru două porții:

1 avocado

1 lingură de cacao

1 lingură de miere

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele în blender pentru a obține o pastă cremoasă sau zdrobește avocdo cu o furculiță și adaugă apoi cacao și miere.

De ce e bun pentru inimă acest amestec:

Avocado:

– Îmbunătățește fluxul de sânge și scade tensiunea arterială datorită conținutului de acid oleic

– Este bogat în acizi grași omega 3 care scad colesterolul rău și nivelul trigliceridelor din sânge

– Datorită conținutului de vitamina B6 și de acid folic, avocado ajută la reglarea homocisteinei (excesul de homocisteină promoveaza ateroscleroza prin lezarea endoteliului vascular).

– Vitamina E și glutationul din avocado sunt de asemenea cunocuste pentru proprietățile lor de a îmbunățăți sănătatea inimii

 Cacao:

– Conține mai mulți antioxidanți decât fructele de pădure, vinul roșu sau ceaiul verde și negru. ai nevoie de doar 20 g de cacao pe zi pentru a-ți îmbunătăți sănătatea inimii și pentru a reduce riscul de infarct și de accident vascular cerebral

– Îmbunătățește circulația și previne formarea cheagurilor de sânge

 

Ultimele stiri

Parteneri